Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

Το ακούσαμε και αυτό !


Παρακολουθούσα χτες το μεσημέρι ένα από αυτά τα κουτσομπολίστικα προγράμματα στο Star. Η κουβέντα στο απόλυτο πάνελ ζουρλής αδερφής μπαγιατεμένου μοντέλου και τελειωμένης τηλεπερσόνας αφορούσε τα τελευταία μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για να κερδίσει την υποστήριξη του ΔΝΤ και της Ευρώπης γενικότερα. Κάποιος έξτρα προσκεκλημένος μονολογούσαι και υποστήριζε με ζήλο πως στην Ελλάδα και ειδικότερα στις επαρχιακές πόλεις υπάρχουν δουλειές για όλους αλλά δυστυχώς αυτές οι δουλειές δεν είναι του γούστου και της ιδιοσυγκρασίας του μοντέρνου Έλληνα. Δεν τον αδικώ είχε απόλυτο δίκιο. Όντως ο Έλληνας των τελευταίων χρόνων δύσκολα θα απασχοληθεί με μια δουλειά του τύπου αγρότης (όχι αγρότης μόνος ψάχνει), μάστορας και ότι έχει να κάνει με χειρωνακτική εργασία που με κόπο και ιδρώτα φέρνουν το μεροκάματο. Και πλέον είναι πολύ αργά να αλλάζει κάτι σε αυτό μιας και τις περισσότερες θέσεις τις έχουν δεσμεύσει αλλοδαποί με αρκετά πιο χαμηλά μεροκάματα σε σχέση με τους Έλληνες. Αλλά δουλειές τέτοιου τύπου σίγουρα ακόμα υπάρχουν αρκετές. Αυτό το συμπέρασμα λοιπόν φάνηκε να τσινίζει τις απόλυτες ερμαφρόδιτες τηλεπερσόνες του πάνελ και αρκέστηκαν σε ειρωνικά σχόλια του τύπο "Τι λες τώρα; Να πάει ο Έλληνας να δουλέψει στο χωράφι με τον ντάλα ήλιο"....Σωστό βεβαίως....συμφωνώ.....έτσι σκέφτεται Έλληνας αλλά δεν μπορώ να το ακούω αυτό το συμπέρασμα να βγαίνει από τα χείλη αυτών των "πόρνων" της τηλεόρασης.

Μωρή τελειωμένη κουτσομπόλα ανορεξική μοντέλα σε ρωτάω ευθύς : Εσύ θα μπορούσες να ήσουν στο πλευρό ενός άντρα ο οποίος είναι αγρότης και πηγαίνει κάθε πρωί στα κτήματα ή στα πρόβατα ; Θα παντρευόσουν έναν τέτοιο τύπο απλά και μόνο επειδή τον γουστάρεις ; Δεν έχω παρατηρήσει και πολλές τελειωμένες και μη μοντέλες να συνάπτουν προσωπικές σχέσεις με αυτή την κοινωνική τάξη των ανθρώπων. Οπότε μόκο και κοίτα να βρεις κανά τύπο να σου πληρώνει τις κοσμικές εξόδους κάθε βράδυ στα μπουζούκια και άσε τα σχόλια τέτοιου τύπου.
Και εσύ μωρή ξεφωνημένη αδερφή του ελέους που το μόνο εργαλείο που έχεις πιάσει ποτέ στα χέρια σου είναι αυτό του αρχισυντάκτη επίσης ξεφωνημένη για να πάρεις ένα πόστο σε ένα τηλεοπτικό πάνελ που το μόνο που κάνει είναι να σχολιάζει και να κριτικάρει ανούσια πράγματα. Αυτοαποκαλέιστε "δημοσιογράφοι" αν και διαφωνώ κατά πόσο δημοσιογράφοι είστε μιας και η σχολή που προφανώς έχετε τελειώσει είναι του αόρατου πέους.

Οπότε εξοργισμένος λέω : Ειδικά εσείς, ανεπάγγελτοι" δεν είστε σε θέση να κρίνετε ειρωνικά τον μέσο Έλληνα για τις επιλογές που κάνει στον τομέα της εργασίας του. Όπως εσύ ψευτομοντέλα ψευτοπαρουσιάστρια και ψευτοδημοσιογραφίστα ξευτιλίζεσαι καθημερινά στα κανάλια με θέματα του κώλου : Πασίγνωστη παντρεμένη τραγουδίστρια πιάστηκε στα πράσα με τον εραστή της " και είναι επιλογή σου αυτό, άσε τον μέσο Έλληνα να κάνει την επιλογή του όπως γουστάρει αυτός για τον εαυτό του διαλέγοντας κάτι καλύτερο και πιο άνετο ώστε να έχει μια πιο ευχάριστη ζωή. Αν κάνει καλά ή όχι άσε να το κρίνουν αυτοί που πρέπει. Εσύ ασχολήσου με το στριγκάκι της Τζούλιας, τον γάμο του Καρβέλα, τα παραπανίσια κιλά της Παπαρίζου και όλα τα αξιόλογα θέματα που σε κάνουν περήφανο για την δουλειά σου !!!

Θα ήθελα επίσης να μάθω πόσες τηλεκαργιόλες έχουν παντρευτεί ή είναι σε σχέση με Έλληνα μεροκαματιάρη, υπάλληλο σούπερ μάρκετ, ηλεκτρολόγο, ψυκτικό, αγρότη, υδραυλικό, τσοπάνη, πωλητή ή κάποιον άσημο ρε παιδάκι μου με μισθό κάτω των 1000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις