Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Γραφικότητες After Easter...

Στα γρήγορα...


Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ
Εντάξει ρε παιδιά, βγάλτε και μια καινούργια ταινία. Είπαμε και θα έχουμε να το λέμε για χρόνια. Είναι η καλύτερη και πιο αντιπροσωπευτική ταινία του Χρηστού που έχει δημιουργηθεί. Αλλά πλέον έχει καταντήσει αηδία. Και το δέος που προκαλούσε τα πρώτα χρόνια η ταινία πλέον έχει καταντήσει γραφικότητα. Έχουμε μάθει πλέον και τα καρέ της ταινίας. Και το χειρότερο συνέβη φέτος. Την βάλανε έξτρα και σε περιοδικό εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Δηλαδή θα αγοράσω μια ταινία που την παίζει κάθε χρόνο η τηλεόραση για να την δω ξανά και ξανά και σε άλλες στιγμές. Π.χ. Το καλοκαιράκι σε μια δροσερή Αυγουστιάτικη βραδιά. Ναι ο Πάουελ είναι ο καλύτερος Χριστός ever. Μην μας κάνετε όμως να αηδιάζουμε βλέποντας τον. Δεν είναι καθόλου σοφό αυτό.

Οι δίσκοι στην εκκλησία
Ρε πούστη μου όλοι μας ξέρουμε πως η εκκλησία διαθέτει πλούτη που ξεπερνάνε 10 φορές τον προϋπολογισμό της Ελλάδος. Οκ. Το να βγάζουν ένα δίσκο σε κάθε λειτουργία ώστε να μας θυμίσουν πως η φιλανθρωπία είναι μια μεγάλη αρετή το θεωρώ φυσιολογικό και θεμιτό. Το να βγάζουν κάθε ένα τέταρτο δίσκο και να γυρνάνε σαν τους ζήτουλες γύρω από τον κόσμο καταντάει γυφτιά. Και η κολόνια που σου ρίχνουν όταν είσαι ανοιχτοχέρης είναι του ποσοστού 10 λίτρα νερό 1 καπάκι Μυρτώ λεμόνι. Αν δεν ρίξεις κάτι, παίρνεις τα αρχίδια του παπά και το υπεροπτικό βλέμμα του νεωκόρου.


Οι βρόμες
Ρε κορίτσια ήμαρτον λέμε. Εκκλησία πάτε. Φορέστε κάτι πιο σεμνό. Δεν σας λέω να ντυθείτε καλόγριες με μπούργκα. Αλλά φτάνει πια. Δεν αντέχω να πηγαίνω εκκλησία και να καυλώνω περισσότερο απ ότι όταν κάνω μπαρότσαρκα στις πουτάνες. Το τι εξώπλατο, το τι γόβα στιλέτο ή τριανταοχτάποντο, τι μίνι στο ύψος της κλειτορίδας, τι βάψιμο σαν τα τερατάκια της Eurovision, τι άρωμα πατσουλί, τι ξωβυζα, τι νύχι σε όλα τα χρώματα και τις αποχρώσεις με μέγεθος μαγαδασκαριανής κατσαρίδας. Δεν πάτε σε επίδειξη ή Gala της Σταματέρη. Πάτε εκκλησία. Το να πηγαίνεις εκκλησία και να ντύνεσαι τόσο κολασμένα είναι μεγάλη αμαρτία. Και κάνεις και εμένα αμαρτωλό που καυλώνω ψέλνοντας Χρηστόοοοοοοοοοοςςςςς Ανέστηηηηηηη εκ νεκρών κοιτώντας τα βυζιά σου που είναι πιο χύμα και από δημόσιο υπάλληλο.

Που πάτε όλοι μαζί ρε πρόβατα
Η πλειοψηφία των πιστών έρχονται στην εκκλησία 10 με 15 λεπτά πριν την Ανάσταση. Όλα τα ζώα θα προσπαθήσουν να πλησιάσουν τον ναό και να παρκάρουν ακριβώς τρία χιλιοστά από την μάντρα. Η μάζωξη που γίνετε από 23:45 με 23:55 είναι της τάξεως παγκοσμίου ρεκόρ. Και το ίδιο εντυπωσιακό ρεκόρ γίνεται μετά την ανάσταση από 12:01 με 12:15. Αλλά αυτήν την φορά είναι ρεκόρ αποχώρησης. Και φανταστείτε 100 αυτοκίνητα το ένα παρκαρισμένα πίσω από το άλλο να προσπαθούν να φύγουν όλοι μαζί μέσα σε ένα τέταρτο. Η κυκλοφορία κόβεται και ο Χριστός όπως αναστήθηκε έτσι ακριβώς γυρνάει από εκεί που ήρθε.


Πες το να τελειώνουμε
Στη ενορία μου φέτος δεν έγινε Ανάσταση στην ώρα της. Ο παπατράγος μας επέλεξε να απαγγείλει την ομιλία του Αρχιμανδρίτη Κορινθίας που έκανε την προηγούμενη μέρα στην σύναξη των επιτάφιων. Και επέλεξε να το κάνει στις 11:55 με 12:05. Στα αρχίδια μου ρε τι είπε ο Αρχιμανδρίτης Πάσης Κορινθίας για την κρίση και τους χαλεπούς καιρούς. Ανάσταση ήρθα να κάνω όχι να ακούσω τα ιερογλυφικά των ρασοφόρων. Δυστυχώς και αυτήν την στιγμή την εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο για την δημοφιλία τους. Λες και κατεβαίνουν για πολιτικοί. Ααααχχ Θεέ μου ποιοι σε σταύρωσαν ! Φαντάζομαι θα συνέβη και αλλού κάτι παρόμοιο ε παιδιά;

Κατά το γύρισμα του οβελία παίζουν στα ηχεία καταπληκτικά τραγούδια του τύπου "Για τα λεφτά τα κάνεις όλα για τα λεφτά δεν μ αγαπάς" και τα παλαμάκια πάνε και έρχοντε από τους ήδη λιώμα παρευρισκόμενους και φωνάζουν "Έλα ! ώπα ! άλα της "

11 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο post! Και αντιπροσωπευτικότατο!! Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τις βρώμες θα διαφωνήσω μαζί σου για 2 λόγους:
    1) πολύς κόσμος βγαίνει για ποτό μετά. Τώρα αν η άλλη είναι καραπουτανάρα και βγαίνει με το μουνί έξω ούτως η άλλως τι να κάνουμε; Να τις ζητήσουμε να αλλάξει 2 φορέματα μόνο και μόνο για το ένα τέταρτο που θα σύρει το κώλο της στην εκκλησία; παράλογο νομίζω.
    2)Προσωπικά, οι βρώμες μου δίνουν λόγο να πηγαίνω στην Ανάσταση. Για άτομα σαν εμένα, που δεν πιστεύουμε, ο ωραίος κώλος είναι κάτι ευχάριστο και παροτρύνουμε τις καλές αυτές κυρίες να ντύνονται και πιο προκλητικά αν γίνεται. Απεναντίας αν λείπαν οι γραββατομένοι κονιόρδοι και οι πατσαβουρόγριες, θα είχαμε καλύτερη οπτική βρώση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Perinio, χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη!
    Όλο το άρθρο καλό, αλλά εκεί που μου τα χάλασες ήταν με τις βρώμες: Ρε συ, όχι μόνο τραβάνε κόσμο και κάνουν το ναό πιο "in" (παρόλο που μπερδεύεσαι και νομίζεις ότι ο παπάς είναι Θέμος wannabe με τα "κορίτσια" του), αλλά μπαίνουμε και στο μάτι του μουσουλμάνου (κακιούλες, χαχα) και το παίζουμε "προχώ".
    Προσωπικά, είμαι άθεος, αλλά ειδικά φέτος τίμησα μέχρι και τον επιτάφιο, γιατί το είχα παραχέσει και κόντευα να ξεχάσω (όπως πολλοί συνομίληκοί μου) τους λόγους που έχουμε διακοπές (εμείς διακοπές των διακοπών). Μπορώ να σου πω ότι το ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ που είδα τόσες βρώμες, γιατί πρόσθεσαν ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον στο όλο σκηνικό!
    ...Άσχετα αν το να βλέπεις τον Χριστό φαντάρο μπορεί να εκληφθεί ως βλασφημία (και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι που το θέτετε Alza και Kenpachi έχετε δίκιο. Για εμάς είναι ένας καλός λόγος να πηγαίνουμε εκκλησία αυτες τις ημέρες και να μπανιστηρίζουμε κωλαράκια και βυζάκια. Και η αμαρτία αμαρτία οκ.
    Αυτό που θέλω εγώ να καταλάβω είναι με τι σκεπτικό φοράνε αυτά τα ρούχα οι βρώμες ; Για να μας κολάσουν για να πάνε για ποτό μετά ή για να είναι όμορφες απέναντι στα μάτια του Θεού. Να σας αναφέρω επίσης πως πιστεύω στον Θεό αλλά όχι σε αυτήν την εκμετάλευση των πιστών και εμπορευματοποίηση που έχει δημιουργηθεί μέσω της εκκλησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ και επαυξάνω με Alza και Kenpachi. Βρώμες FTW.

    Φέτος έκανα personal best, ατομικό ρεκόρ. Έμεινα στην εκκλησία για 7 ολόκληρα λεπτά. 5 πριν το Χριστός ανέστη και 2 μετά. Νιώθω υπερήφανος για τον ευατό μου. Αντέ και του χρόνου να πέσω στα 6. χεχε...

    Α επίσης αυτό με τα αμάξια που τα παρκάρουν όσο πιο κοντά γίνεται, τόσο μα τόσο true. Γενικά είχα να κατέβω ελλάδα 2 χρόνια για πάσχα και νόμιζα ότι μου είχε λείψει. Τελικά το μόνο που μου είχε λείψει ήταν το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βασικα, ΟΙ ΒΡΩΜΕΣ. Κοντεψα να χασω τουλαχιστον δυο ζωτικα μου οργανα απο τα γελια.

    Εχω να προσθεσω για αυτες οτι σε κοιτανε και υπεροπτικά και σε θαβουν με το σκατοφκιαρο αν τολμησες να σκασεις μυτη ΝΤΥΜΕΝΗ ή εστω ντυμενη διαφορετικα. -τον ειπα τον πονο μου παλι-.

    Α! Ο δικος μας ο παπας αποφασισε να κανει διαλλειμα για διαφημισεις 1 λεπτο πριν πει το Χριστός Ανεστη τυπου "Αυριο ελατε το πρωι στην λειτουργια, θα χουμε λουλουδακια απο τον επιταφιο, ακουγονται πολυ ωραια εδαφια, μπλα μπλα μπλα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όπως έχει πει ο μέγας George Carlin, η εκκλησία είναι ένας χώρος που πηγαίνουν οι πιστοί μια φορά την εβδομάδα, για να συγκρίνουν ενδυματολογικά γούστα. Φυσικά σε εμάς αυτό ισχύει πιο πολύ τις μέρες του πάσχα, καθώς ο περισσότερος κόσμος πάει μόνο τότε εκκλησία. Να μου πεις πάνε γέροι και γριές κάθε Κυριακή, αλλά αυτοί τι να συγκρίνουν; τις μασέλες τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τρυποκάρυδε ευτυχώς το εξωτερικό δεν σε χάλασε. Τιμάς τις παραδόσεις και τα έθιμα του έθνους μας. Μπράβο αγόρι μου. Είμαι και εγώ περήφανος για εσένα.

    Μαρούλι αυτές που ντύνονται προκλητικά μπορείς να τις αποκαλέσεις με διάφορους χαρακτηρισμούς όπως : βρώμες ή βρωμιάρες, στόματα, τσιμπούκια, ξεκολοβρωμίδια, πορνίδια, τσόντες, μούνες, κτλ...

    Alza οι γέροι τις Κυριακές συγκρίνουν τις εξετάσεις τους που κάνουν μεσοβδόμαδα στο ΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οχι οχι Περινιο, δεν διαφωνησα με τον χαρακτηρισμο. Νταξ εγω θα χρησιμοποιουσα λιγο πιο, εμμ πιπερι στο στομα.

    ισως χρησιμοποιησα λαθος τα σημεια στιξης οποτε το ξαναπαιρνω.

    Βασικα με ΤΙΣ ΒΡΩΜΕΣ, κοντεψα να χασω , μπλαμπλαμπλα.


    Υ.Γ εδω στο νησι μου με τα πεντε γραμματα , τους εχουμε δωσει ειδικό ονομα, αν και για να σου πω την αληθεια δεν το εχω χρησιμοποιησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γαμώ τις ελληνικές παραδόσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις