Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Φωτογραφικές ανησυχίες

Πολύ καλησπέρα ή καλημέρα σας.
Αφού έκατσα σαν μαλάκας όλο το χθεσινό απόγευμα και έγραψα φουλ καφρίλα άρθρο, επέλεξα να μην το αναρτήσω την ίδια μέρα. Όχι που θα άλλαζε κάτι με την επιληπτική κρίση που έπιασε την μπλοκόσφαιρα του Google τις τελευταίες μέρες. Και που το αποθήκευσα πάλι μαλακία έγινε και πλέον δεν υπάρχει γράμμα από την παλινδρομική εκσπερμάτωση ιδεών και δολοφονικών απόψεων που με είχε πιάσει. Οπότε την γλιτώσατε βρωμερές σκουληκαντέρες. Αλλά μην επαναπαύεστε γιατί δεν θα σας αφήσω στην ησυχία της τρεντογαμημένης ζωής σας. Αυτός ο πρόλογος είναι αφιερωμένος στον πανταχού παρών και τα πάντα πληρών γέρο με το σακατεμένο βλέμμα που δεν λείπει ποτέ από φωτογραφικές ανησυχίες.


Είμαι τόσο πολύ συγκινημένος τώρα που έχω κλάψει από το δάκρυ. Δώστε μου λίγο χρόνο......


και χώρο...










Οκ. Είμαι εντελώς καλά.

Φωτογραφία είναι η διαδικασία δημιουργίας οπτικών εικόνων μέσω της καταγραφής και της αποτύπωσης του φωτός, με χρήση κατάλληλων συσκευών (φωτογραφικές μηχανές). Ετυμολογικά η λέξη είναι σύνθετη και προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις φως και γραφή. Α ρε πουτάνα Βικιπαίδεια πως τα λες. Και ΝΑΙ η φωτογραφία πέρα από την τεχνική της διάσταση (μην ψαρώνετε αδέρφια δεν είναι δικά μου λόγια αυτά) αναγνωρίζεται ως ένα από τα ευρύτερα διαδεδομένα μέσα επικοινωνίας του 20ου αιώνα καθώς και μια μορφή ΤΕΧΝΗΣ (τι το ήθελε) συγγενικής με την ζωγραφική.

Έτσι λοιπόν σήμερα που η τέχνη έχει περάσει στα χέρια του κάθε κουλού και πικραμένου σοδομίζοντας επάνω της θα μπορούσε να την γλιτώσει η φωτογραφία ; Δύσκολο. Το κακό στην όλη υπόθεση είναι πως εκκολαπτόμενοι φωτογράφοι της πούτσας κάνουν την εμφάνιση τους όλο και πιο συχνά σε τόπους και μέρη που προσπαθούμε εμείς οι αγράμματοι και άτεχνοι άνθρωποι να περάσουμε τον χρόνο μας. Και φυσικά μας αποθανατίζουν νομίζοντας πως το να τραβάς έναν μαλάκα που πίνει ποτό με μια ξεκωλιάρα γκόμενα είναι θεάρεστο έργο. Γαμώ την ματαιοδοξία μου.

Οι εκκολαπτόμενοι αυτοί φωτογράφοι δεν άνοιξε απλά ο ουρανός και τους έχεσε δίπλα μας. Μέχρι χτες ήταν το άτομο που τα έπινε με τον μπάρμαν και έλεγαν ανέκδοτα με τον Τσακ Νόρις. Μέχρι χτες ήταν ο ίδιος χοντρός σαπιοκοιλιάς που βρώμαγε ξινό ιδρώτα και ευκοίλια στο διπλανό σταντ. Μέχρι χτες ήταν η ίδια κοπέλα που χόρευε επάνω στα τραπέζια παρέα με τις καργιόλες φίλες της. Και όμως αυτό το άτομο, σήμερα, είναι ο αρχάγγελος της τέχνης και της αποτύπωσης του μαλάκα που πίνει Red Bull. Νιώστε λίγο ρε ούρτα μιλάμε για τέχνη. Μην χασκογελάτε δεν είναι καθόλου αστείο.

Αγοράζοντας μια ακριβή φωτογραφική μηχανή με απαραίτητο αξεσουάρ το σχοινάκι για τον λαιμό μπορείς να γίνεις και ΕΣΥ

φωτογράφος. Κατέλης δεν γίνεσαι με τίποτα. Κατέλης γεννιέσαι. Οπότε αν βαρέθηκες να τρως τα λεφτά του μπαμπά σου ή η δουλειά σου είναι πολύ αντιτρέντι για τα σημερινά δεδομένα μην διστάζεις καθόλου. Η επιτυχία είναι σίγουρη. Υπάρχουν τετράκις εκατομμύρια κοπέλες που ψοφάει ο κώλος του για μια φωτογραφία που με μπόλικο ρετουσάρισμα θα την δείχνει ΘΕΑ. Επίσης υπάρχουν πεντάκις εκατομμύρια άνδρες ( με δέλτα) που ξερογλείφονται στην ιδέα να φωτογραφηθούν δίπλα σε μια παρτόλα που τα κάνει όλα. Αααα συγγνώμη να το διευκρινίσω για αποφυγή παρεξηγήσεων. Όταν βγαίνεις μια φωτογραφία με γυναίκα δεν σημαίνει ότι ταυτόχρονα την γαμάς κιόλας. Ούτε κατάκτηση θεωρείται. Είναι απλά μια φωτογραφία όπως αυτή αλλά με διαφορετικό θέμα :

Και πάμε όλοι μαζί (όχι σε μια παραλία) στην κατηγορία των εκκολαπτόμενων φωτογράφων με κουλτούρα, γνώση, αφοσίωση, τιμή, ήθος που δεν μπορούν να δεχτούν την κατάντια ενός ξενυχτάδικου με πιωμένους θαμώνες. Και ερχόμαστε στον πρόλογο και τον χιλιοπαιγμένο παππού με το σακατεμένο βλέμμα. Αν αυτή η φωτογραφία ήταν τρύπα θα ήταν το μουνί της Latex Angel που έχει δεχτεί βιασμό από μπάλες του ράγκμπι μέχρι και κούκλες Barbie. Μα όλοι να ψάχνουν ένα παππού που κάθεται μπας και ξεχάσει τα 7 κακά της μοίρας του και να τον αποθανατίσουν Αν δεν βρουν τον παππού ή βαρεθούν να τον τραβάνε ή απλώς πεθάνει ο παππούς αρέσκονται σε τοπία που φαντάζουν τα χειρότερα σημεία του πλανήτη για ελεύθερο χέσιμο. Πως λέμε ελεύθερο κάμπινγκ. Και κάθονται και τραβάνε από γωνιά σε γωνιά από άκρη σε άκρη από ύψος σε βάθος από εμπρός και από πίσω. Και η κατάληξη ; Ένα σκοτεινό άλμπουμ με 999 σχεδόν ίδιες φωτογραφίες. Τι ταλέντο !!!

Κουράστηκα.

Καταλήγω λοιπόν. Αν θέλετε να γίνεται δημιουργικοί στις φωτογραφίες σας και έχετε τα αρχίδια σπουδάστε φωτογραφία μπείτε σε ένα καλό κανάλι και πηγαίνετε ως πολεμικοί ανταποκριτές. Αφήστε τα μουνιά, τις πούτσες και τους παππούδες και τραβάτε να αποτυπώστε στον φακό ξεκοιλιασμένα μωρά και ανατιναγμένες οικογένειες. Εκεί θα σου πω μπράβο και θα κάτσω να φτύσεις μέσα στο στόμα μου γιατί μου αξίζει. Οι φλωριές αυτές που κάνεις δεν σε κάνουν ούτε πιο γαμάτο ούτε πιο χρήσιμο στην κοινωνία. Είναι κάτι που μπορεί να κάνει ο καθένας. Από 4 χρονών το 80% του πολιτισμένου κόσμου τραβάει φωτογραφίες
σε γιορτές, γενέθλια, πανηγύρια, γάμους, βαφτίσια. Φοβερό ε ;;;;




Πηγή Έμπνευσης : Βλακεία με το κιλό. Part 2. Alza.

2 σχόλια:

  1. Πες τα Peri, πεσ'τα! Έχουμε γεμίσει ευαίσθητους καλλιτέχνες με φακούς που αποθανατίζουν κάθε ηλιθιότητα, σαν μόλις να είδαν ένα σούπερ νόβα μπροστά τους. Χαλάρωσε ρε φίλε ένα δίχρονο είναι που κυνηγάει ένα γατί! Για τον πούτσο είναι και το θέμα σου και εσύ και το παιδί και το γατί! Άι στα διάλα πια με τους ανεγκέφαλους που έχουμε μπλέξει που δίνουν αξία στο καθετί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό με το παιδάκι και το γατάκι άλλη μαλακία. Δεν έχω ρε πούστη μου ψηφιακή φωτογραφική μηχανή αλλιώς θα έφτιαχνα στο δίλεπτο ολόκληρο άλμπουμ με τέτοιες παπαριές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις