Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Καλοκαιράκι

Αραχτός ξάπλα φορώντας μόνο μποξεράκι μπροστά στην 500 ιντσών τηλεόραση (πάντα μετά τις 02:00 τα ξημερώματα) να βλέπεις γαμιστερές ταινίες με εκρήξεις και ξεκοιλιάσματα. Ο ανεμιστήρας ακριβώς απέναντι και λίγο πλάγια να χτυπάει ακριβώς στο κενό που βγαίνουν τα αρχίδια. Μπουκάλι με παγωμένο νερό στο κομοδίνο και αντικουνουπικό στην πρίζα. Όσοι έχουν air- condition κόβονται γιατί χάνετε η αίσθηση της καλοκαιρινής θερμοκρασίας που χτυπάει κόκκινο. Ζήστε λίγο. Ιδρώστε κάνει καλό.

Τελειώνεις την δουλειά μεσημεράκι. Έξω γίνεται της Σαχάρας το καζάνι. Το air-condition στο αμάξι έχει γαμηθεί και δεν δουλεύει. Οπότε είσαι μούσκεμα στα υγρά. Ιδρώτα εννοώ. Στάζεις από παντού και η μόνη ελπίδα σωτηρίας είναι η θάλασσα. Αφού φτάνεις σε αυτή καθώς γδύνεσαι (φοράς μαγιό από μέσα) ιδρώνεις περισσότερο. Πλησιάζεις εκεί που χτυπάνε τα κύματα και με την πρώτη επαφή της πατούσας στο νερό σου σηκώνετε (η τρίχα). Ο ιδρώτας δεν έχει σταματήσει να σου γαμάει το νευρικό σύστημα. Αποφασίζεις να βουτήξεις. Πλατς αν είσαι χτικιάρης, πλουτς αν είσαι παιδοβούβαλο. Αυτή η αίσθηση που νιώθει το κορμί όταν βυθίζετε στο νερό είναι απερίγραπτη.

Βραδιά με καλή παρέα για χαβαλέ σε εντελώς παραθαλάσσιο μαγαζί. Το κύμα να σκάει δίπλα σου και η αρμύρα να πιτσιλάει μούτρα και σβέρκο ταυτόχρονα. Το ιώδιο να εισχωρεί στα ρουθούνια σου και να σε μαστουρώνει. Απαραίτητο στοιχείο να έχει και δροσερό αεράκι και όχι εκείνα που νομίζεις πως σε φυσάει ο δράκος Έραγκον. Η κουβέντα στην παρέα να κυμαίνεται σε χαλαρούς τόνους. Η καφρίλα είναι το ιδανικό αλλά εφόσον δεν υπάρχει γυναίκα στην παρέα. Αν πάλι υπάρχει και μπορεί να συμμετέχει είναι θεού έργο. Τέλος μεγάλο ρόλο παίζει το συγκεκριμένο μαγαζί να προσφέρει καφέ - φαγητό - ποτό - γλυκό -παγωτό ώστε να είναι ευχαριστημένοι όλοι και να μην χρειάζεται να σηκωθούμε να πάμε αλλού επειδή του μαλάκα της παρέας του κάβλωσε να φάει πανακότα νυχτιάτικα.

Παραλία σε ξαπλώστρα να μην κάνεις τίποτα εκτός του να βουτάς πυκνά συχνά στην θάλασσα και να φέρνεις από το τραπεζάκι στο στόμα σου την κρύα φραπεδούμπα. Να μην υπάρχουν οι μαλάκες με τις ρακέτες που σου σπάνε τα αρχίδια όπως επίσης και οι οικογένειες με τα πιτσιρίκια που τρέχουν γύρω γύρω λες και έχουν νέφτι στον κώλο και σηκώνουν την άμμο στην ξαπλώστρα σου. Ίσκιος δεν είναι απαραίτητος εκτός για εκείνους που έχουν πρόβλημα. Ο ήλιος είναι το ζητούμενο να σου λιάζει πόδια, πλάτη, κοιλιά, στήθος, μούρη αρχίδια κτλ. Και ένα κλάσμα του δευτερολέπτου πριν την ηλίαση να την πέφτεις στα καταγάλανα νερά που μας έχει προσφέρει τόσο απλόχερα η φύση του Ελλαδικού χώρου. Απαραίτητο συστατικό για μια αξέχαστη μέρα στην παραλία είναι ο γύρω χώρος να κατακλύζεται από αιθέριες γυναικείες υπάρξεις με μη σεμνότυφα μαγιό (π.χ. στριγκ-μπραζίλιαν- τόπλες) ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον στο χαμένο βλέμμα του λουόμενου. Βυζάκια, κωλαράκια, μπουτάκια, πατουσίτσες. Όνειρο.

Δεν μπορώ να μην αναφερθώ και να μην εκθειάσω την χαρά του μπανιστηριού που λαμβάνει χώρα κατά την καλοκαιρινή σεζόν. Η ζέστη είναι αφόρητη, σκάει ο τζίτζικας και αλλάζει δέρμα όπως και τα φίδια. Αλλά τα αγαπημένα μας κορίτσια δεν μπορούν να αλλάξουν δέρμα οπότε χρειάζεται απλώς να μην φοράνε οτιδήποτε τις ζεσταίνει. Δεν γίνετε αλλιώς και εμείς χαιρόμαστε για αυτό. Καυτά σορτς, μίνι φούστες, βαθιά ντεκολτέ, ξεκάλτσωτα πόδια, τολμηρά πέδιλα, αυτά τα που είναι κολλητό τζιν μέχρι το γόνατο και μετά όλη η γάμπα έξω...Τι οπτασία τι όραμα τι παραμυθένιος είναι αυτός κόσμος που ζούμε. Σε ευχαριστώ Θεέ μου που δημιούργησες αυτήν την εποχή.

Το θέμα του ρουχισμού και σε εμάς τα αρσενικά (γκρρρρ) φαντάζει πολύ απλό κατά τους θερινούς μήνες. Βερμουδίτσα t-shirt πατούμενο και είσαι στην πένα. Ποτέ σαγιονάρες είναι αηδιαστικές. Οπότε αυτό φαντάζει ιδανικό πριν το μπάνιο μετά το μπάνιο πριν τον ύπνο μετά τον ύπνο. Τσακ μπαμ. Και εφόσον τα πολλά ρούχα είναι βάρος τώρα μπορούμε να κινούμαστε με άνεση και χαλαρότητα.

Η μέρα είναι πολύ μεγάλη και η νύχτα αρκετή. Τι εννοώ με αυτό. Μπορείς στην διάρκεια της ημέρας (εφόσον δουλεύεις πρωί) να προλάβεις να κάνεις τα πάντα χωρίς να σε πιάσει η νύχτα. Πιο λιανά ;
07:00 - 15:00 Γαμιέσαι στην δουλειά
15:15 - 18:00 Μπανάκι στην παραλία με το κουβαδάκι και το φτυαράκι
18:15 - 20:00 Ξεκώλιασμα στον ύπνο να στρώσει η επιδερμίδα
20:00 - 21:00 Καφεδάκι στο κέντρο της πόλης μέχρι να στρωθεί το σκοτάδι στα πεζοδρόμια.
Και αφού νυχτώσει
21:00 - 23:00 Κωλοβάρεμα στο σπίτι με facebook, τσόντες, πυροβόλισμος στα περιστέρια με νυχτερινή διόπτρα, σκάλισμα μύτης, χέσιμο, φαγητό (μαλάκες δεν έχω φάει όλη μέρα), πορτοκαλάδα στο μπαλκόνι, βγάλσιμο φρυδιών, περιποίηση πέους, ενυδατική στα αρχίδια, σεξ και βία, πότισμα στον βασιλικό για να ποτιστεί και η γλάστρα κτλ.
23:00 - 02:00 Πιώμα στα μπαράκια της παραλιακής μέχρι το συκώτι να κατουρηθεί από την ουρήθρα.
02:00 - 04:00 Και άλλο πιώμα σε άλλα μαγαζιά που είναι ακόμα ανοιχτά ώστε να βγουν και τα άντερα από την ουρήθρα.
04:00 - 05:00 Βρώμικα, σουβλάκια, πατσά γιατί μας έχει κόψει η πείνα.
05:00 - 07:00 Ύπνος
Και μετά ξανά για δουλειά.


22 σχόλια:

  1. Μπράβο Peri, με την γλαφυρή σου περιγραφή περί καλοκαιριού, κατάφερες να με κάνεις να ξενερώσω με τη ζωή μου τώρα που είμαι ακόμα στη δουλειά και που οι διακοπές είναι ακόμα μακριά. Πρέπει να σκεφτώ μερικά αρνητικά του καλοκαιριού για να το βγάλω απο το μυαλό μου. Χμμμμ

    Κίνηση στην Αθήνα και ο Ήλιος να βαράει στο κεφάλι. Το τιμόνι να μην ακουμπιέται απο τη κάψα, και ο κώλος σου να τσουρουφλίζεται απο το κάθισμα.

    Χλαπάτσες στη παραλία. Χαζεύοντας τα θεσπέσια κωλαράκια στη παραλία, θα πέσεις αργά η γρήγορα σε ένα πλάσμα ακαθόριστης μάζας, το οποίο φοράει μπικίνι και προσπαθώντας να μπει στο φυσικό του περιβάλλον(νερό) προκαλεί μια αναγούλα με τις κινήσεις του στη παραλία. Αποστρέψτε το βλέμμα γρήγορα πριν χάσετε την όρασή σας.

    Μόνο αυτά μπορώ να σκεφτώ ρε γαμώτο...ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΔΔΩΩΩΩΩΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάνε κουράγιο. Και εγώ στην δουλειά παλεύω με διάφορους ειδικά σήμερα. Μην φύγεις από την δουλειά σου.
    ΝΑ ΔΟΞΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΝΩ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΖΑ.

    Αρνητικό του καλοκαιριού και πολύ μεγάλο μάλιστα είναι να δουλεύεις εκεί που διασκεδάζουν οι άλλοι
    Π.χ. Μπαρ, ξενοδοχείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περι, γαμηθηκα στο γελιο με την τελευταια ανασκοπηση ολης της μερας!Ειδικα στο 21:00-4:00 νομιζα θα φυγει το νεφρο μου απο την ουρήθρα

    εγω παντως σαν φοιτητρια που σεβεται τον εαυτο της 7-15:00 κοιμαμαι και το αμεσως επομενο μισαωρο προσπαθω να ξεπερασω το γαμημενο χανγκοβερ.



    Πι Ες καλο καλοκαιρι να εχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Peri παιδί μου, δεν έχω λόγια...Έχεις πιάσει το παλμό του καλοκαιριού στα ακροδαχτυλά σου, τον έχεις νιώσει στο πετσί σου, κυλάει μέσα στις φλέβες σου και το έχεις μεταδώσει με μια ανατριχιαστική γλαφυρότητα (όπως επεσήμανε κι ο φίλος Alza) που τσακίζει κόκκαλα κι ανασταίνει κωλοτρυπίδες...Δεν περιγράφω άλλο!
    Μοναδική μου ένσταση είναι ότι στο παραθαλάσσιο μαγαζί που σε χτυπάει το κύμα τα μόνα επιτρεπόμενα στο τραπέζι θα πρέπει να είναι ούζα και μπύρες. Τίποτε άλλο. Άντε και κάνα καλαμαράκι τηγανητό για τη λιγούρα...Τα άλλα που αναφέρεις είναι ξενέρωτα και ντεκαυλέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαρούλι σε είχα για καλό κορίτσι με ανατροφή και Γαλλικά. Για να μην πω και μπαλέτο. Τι είναι αυτά που βλέπω ; Χανκοφερ ;

    Τρυποκάρυδε ότι ποθεί η ψυχή του καθενός βάζει στο τραπέζι. Παντως ναι το ιδανικό είναι μπύρα αλλά δεν το ανέφερα επειδή δεν πίνω μπύρα (έχω και άλλα κακά εκτός του Χατζηγιάννη). Είμαι φαν του ουισκιού αλλά να πίνεις ουίσκια και να βουτάς στην παραλία είναι λίγο κάπως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παίδες το τι υπάρχει πάνω στο τραπέζι στη παραλία, εξαρτάται άμεσα απο την ώρα και την διάθεση του εκάστοτε λουόμενου. Εγώ προσωπικά διαλέγω το τραπέζι μου να είναι πάντα γεμάτο με:
    Φραπές - το πρωί
    μπυρα - νωρίς το μεσημέρι
    ούζο - καταμεσήμερο
    φραπές - αργά το μεσημέρι
    μπύρα - νωρίς το απόγευμα
    μπύρα - αργά το απόγευμα
    μπύρα - νωρίς το βράδυ
    ουίσκι - το βράδυ
    ουίσκι - αργά το βράδυ
    ουίσκι - πολύ αργά το βράδυ
    μανάρι, έτοιμο για όλα - τα ξημερώματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πσσσςςςςςςς....αυτά είναι. Δηλώνω πλήρως κεκαλυμμένος φίλτατε Αλζα (και με αρχαΐζουσα εσωτερική αύξηση της παθητικής μετοχής, έτσι για να γουστάρουμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομίζω πως και εμένα με κεκυκάλεψε ο Αλζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειμί τα μάλα περήφανος, καθώς χρίζω της παρεός πεφωτισμένων και μεμιμουλώντων την αρχαίζουσα γλώσση, ως την κεκαμαθήναναι από τας ημών αρχαίους διδασκάλους το ανάγνωσμα αμήν. Περισσή δε χαρά πιπεπίσπρεξα, διοδιαπιστώνοντας, πως με τας ταπεινάς μου καταγραφής περί καταπόσεως αλκοολούχων διεγερτικών, σας κεκατέστησα κεκαλυμένανους. Τα σέβη μου και εις το επανιδίνανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μας ψεκάζουσιν σίγουρα...
    http://www.youtube.com/watch?v=xagb7eTGjPg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τώρα μας γάμησες. Μετάφραση δεν θα κάνεις ; Τι είναι αυτά που λες παιδί μου, είσαι καλά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε Τρυποκάρυδε που τον βρήκες αυτον ρε ;
    Χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ ρε έχω ερκοντίσιον! Άρα είμαι πιο μάγκας από σένα. Συν ότι εγώ για τρεις ολόκληρους μήνες δεν κάνω απολύτως τίποτα το δημιουργικό (μαθητής γαρ, όχι ότι τους άλλους εννιά μήνες κάνω κάτι το δημιουργικό), άρα πάλι σε γαμάω. Το ξέκωλο πάλι ας το αφήσουμε καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Alza με την περιγραφή της ημέρας σου που μας έδωσες, θα σου συνιστούσα να κάνεις μια εξέταση στο συκώτι σου..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Thomas κόβεσαι. Έχεις ερκοντίσιον μεγάλε. Τι γαμάς και αρχίδια. Αν στο κλείσουμε ένα καυτό βράδυ ψοφάς. Για πιο ξέκωλο αναφέρεσαι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το πρόθυμο για όλα μανούλι που έχει ο Alza τα ξημερώματα. Κι άσε μας μωρέ τώρα που αν μου κλείσεις το ερκοντίσιον ψοφάω. Θα κρύψω το τηλεκοντρόλ κάτω από τα μαξιλάρια, θα κάτσω πάνω στον καναπέ, θα βγάλω τις μπαταρίες και θα τις πετάξω σε κάδο ΑΦΗΣ μαζί με όλες τις υπόλοιπες του σπιτιού. Κάτσε εσύ με τον ανεμιστήρα σου να σου φυσάει τον καυτό αέρα στη μάπα να δούμε ποιος θα περάσει καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ποια μάπα ; Στα αρχίδια μου τον φυσάει. Δεν με αποστήθισες καλά μου φαίνεται.

    Είσαι και ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ε, εντάξει, δε σου φυσάει καυτό αέρα στο πάνω κεφάλι, σου φυσάει καυτό αέρα στο κάτω-ποια η διαφορά;
    Οικολόγος δεν είμαι, αλλά για να στη σπάσω περίμενε να με δεις δεμένο σε κανένα δέντρο στον Αμαζόνιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. To ποστάκι καλό, περιγραφικό και νοσταλγικό... (Αυτό θα'ναι και το πρώτο καλοκαίρι που θα κάνω μπάνια η δόλια, που τα προηγούμενα καιγόμουνα στους αιθέρες... to know us better - δέχομαι και sponsors καθότι άνεργη! Και μην ακούσω κανέναν με δουλειά να ξαναγκρινιάξει, ντάξει?)

    Υ.Γ. - Γιατί Αδαμαντίδη ρε Πέρη?? Πάνω που είχα αρχίσει να σε συμπαθώ και να πιστεύω ότι έχεις και λίγο i.q. για δείγμα! Στη μάνα σου το είπες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Dimi δεν ακούω Αδαμαντίδη. Ακούω πολύ χειρότερα από Αδαμαντίδη. Το συγκεκριμένο τραγουδάκι όμως το λατρεύω γιατί με γυρίζει πολύ πίσω στα παιδικά και νοσταλγικά μου χρόνια. Η μάνα μου με έχει καταλάβει χρόνια τι λακαμάς είμαι και δεν ασχολήται μαζί μου παρά μόνο όταν με ταίζει.
    Και καλό καλοκαίρι. Σου εύχομαι να λιώσεις στις παραλίες.

    Τι iq μου βρίσκεται σε συνεργείο για σέρβις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Α ρε Περι τι μας κάνεις τώρα. Φραπόγαλο γλυκό με γάλα στο ένα χέρι, τσίπουρο στο άλλο, κανάν μεζέ και μια αιθέρια ύπαρξη να της βάζουμε αντηλιακό στην πλάτη με τη γλώσσα. Τα λέμε στις επάλ... παραλίες αδέλφιαααα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Άκρως ερεθιστικό το κείμενό σου περί καλοκαιριού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις