Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Μπουζούκια

Μαλάκας με χαίτη.
Είναι σαν να λέμε ψείρα σε μουνότριχα γύφτισσας. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην συναντήσεις. Έτσι και ο τύπος με την χαίτη αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο στην διεύθυνση του καταστήματος. Άλλες φορές είναι ο μαέστρος της ορχήστρας, άλλες φορές ο μετρ του καταστήματος, άλλες φορές ένας θαμώνας, άλλες φορές απλώς ένα γκαρσόνι που αλλάζει τα τασάκια. Και σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις είναι στην παρέα σου και δεν ξέρεις ποιος τον κάλεσε. Το σίγουρο είναι ένα. Θα τον παρατηρήσεις κάποια στιγμή στην διάρκεια της νύχτας και θα λες. "Ρε πούστη μου κάπου τον ξέρω αυτόν τον μαλάκα. Έχω την εντύπωση πως είναι ο ίδιος που δούλευε στα Χαρακώματα που έκλεισαν πριν κανά χρόνο. Η μήπως δούλευε στην Πέγκυ Ζήνα στα πλήκτρα που είχαμε πάει με το φροντιστήριο Αγγλικών ; Η μήπως είναι ο ίδιος απλά τον αλλάξανε πόστο από την τελευταία φορά που ήρθα ;" Με την απορία μένεις καθώς παντού υπάρχει ένας μαλάκας με χαίτη στα μπουζούκια.


Οι τραγουδιάρες στα μπουζουξίδικα της επαρχίας λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμό για το πιο ξέκολο ντύσιμο. Ξεκινάνε με κάτι απλό στην αρχή, ίσα που φαίνεται μουνί, βυζιά και κωλοτρυπίδα και μετά την δεύτερη τρίτη εμφάνιση μπορείς να δεις αμυγδαλές, σάλπιγγα και εσωτερικό σφιγκτήρα. Και σχεδόν πάντα η φωνή είναι μουνί αλλά το μουνί είναι που τραβάει τα βλέμματα όχι η φωνή. Η φωνή τραβάει τα αφτιά που παρακαλάνε να τα ξεκολλήσεις και να τα ρίξεις σε μπλέντερ από τα ακαταλαβίστικα βογκητά συνδυασμένα με πολλά μπάσα και χράτσα χρούτσα. Και σταμάτα να φωνάζεις. Προσπάθησε να τραγουδήσεις. Το ανεπανάληπτο καμάκι που γίνεται με τους θαμώνες μοιάζει πιο προβλέψιμο και από το Ρετιρέ του Δαλιανίδη. Πάρτε το χαμπάρι ζωντόβολα της επαρχίας. Μουνί τραγουδίστρια δεν βγάζεις αν είσαι υδραυλικός και μαναβέμπορας. Οι κυρίες αυτές θέλουν η καριέρα τους να εκτοξευτεί με την βοήθεια ανθρώπων που είναι μες τα πράγματα. Αν τώρα το γκομενάκι σου κλείσει το μάτι όταν της πετούσες την γαρδένια πάρτο σαν ένα κοπλιμέντο που σου έκανε καλόγρια σε μοναστήρι για την κορμοστασιά σου.



Τα τσόλια
Τα τσόλια της επαρχίας δεν μπορούν να λείπουν από τα μπουζούκια τα Σαββατόβραδα. Συνήθως τα συνοδεύουν 2-3 μαλάκες που πιστεύουν πως το ίδιο βράδυ θα τα γαμήσουν κιόλας επειδή ανοίξαν 3 μπουκάλια και τις έλουσαν με 200 πανέρια λουλούδια. Επίσης φαντάζονται βραδιά παρτούζας με όργια και ακολασίες αφότου τελείωσει το γλέντι. Αμ δε. Πότε ρε μαλάκες μπαμπουίνοι θα τα κάνετε όλα αυτά ; Όταν τελειώσετε κατά της 06:30 το πρωί τύφλα και ξεπατωμένοι από τον χορό ; Για ύπνο κατευθείαν και βάλτε τα δυνατά σας την επόμενη φορά. Τα τσόλια άλλες φορές θα τα δεις όλα μαζί, κάτι σαν βραδιά γυναικών. Θα σηκωθούν όλες μαζί στο πρώτο τσιφτετέλι και θα φλερτάρουν με το ωραίο τραγουδιάρη περνώντας και μιλώντας του στο αφτί. Απορίας άξιο είναι πως όλα τα τσόλια μαζί καταφέρνουν και βρίσκονται στην ίδια παρέα.



Με το ζόρι
Άλλη μια συνήθης σκηνή που συμβαίνει στα μπουζουκομάγαζα είναι το τράβηγμα του ξενέρωτου- της της παρέας στον χορό. Πόσο σπαστικό είναι ρε πούστη μου. Ειλικρινά τους λυπάμαι αυτούς που τους ξεκολλάνε τον ώμο μόνο και μόνο για να ανέβουν στην πίστα και να χορέψουν. Καταλάβετε ορισμένοι ΠΩΣ ορισμένοι ίσως δεν ξέρουν να χορεύουν και αισθάνονται άσχημα. Η απλά βαριούνται. Όχι επειδή εσύ λατρεύεις τον χορό και όταν ακούς ακόμα και λατέρνα κουνάς γοφούς, χέρια, πόδια σαν τα Ζουζούνια πάει να πει πως θα το κάνουν όλοι. Αν θέλει να χορέψει θα το κάνει. Όπως όταν πάει για χέσιμο. Έχετε δει πολλούς να τραβάνε άλλους με το ζόρι να πάνε να χέσουν ; Είναι ενήλικας έχει χαρακτήρα φτασμένο (και καλά) και αν νιώσει πως είναι έτοιμος θα το κάνει. Τώρα αν θέλετε συμβουλές για την σωστή διαδικασία σας βοηθάω:
- Μαλάκα πάμε να χορέψουμε ;
- Όχι δεν θέλω
- Εντάξη. Εγώ πάντως πάω.
- Στο καλό.
Είδατε τι απλό που είναι !!!!

Φάτσες.
Ελεεινές και τρισάθλιες φάτσες και φυσιογνωμίες που δεν θα βρεις ούτε στα πιο βρώμικα άνδρα των κακοποιών θα τις συναντήσεις στα μπουζούκια. Λογικό θα μου πείτε. Και οι κακοποιοί έχουν ψυχή. Μα δεν είναι κακοποιοί ; Και τι είναι ;
ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΣΚΑΤΟΦΑΤΣΕΣ.
Θα αρχίσεις να πιστεύεις πως ο Θεός είχε βάλει κάποιο κακομαθημένο αρχιδάκι 5 ετών να σχεδιάσει με πλαστελίνη την μούρη ορισμένων άτυχων ανθρώπων. Πως να περάσεις καλά όταν έχεις αυτούς απέναντι σου ; Πως να κάνεις κέφι ρε αδερφέ όταν βλέπεις ένα τύπο που τα φρύδια του ξεκινάνε από τα μελίγγια και καταλήγουν στην κορυφή της μύτης. Να διασκεδάσουμε ήρθαμε όχι να δούμε τσίρκο με τερατογεννέσεις. Τέσπα. Γίνομαι κακός και δεν νιώθω καλά τώρα. Πάμε για άλλα...


Συνονθύλευμα χορού
Κάποια φάση στο τσακίρ κέφι της βραδιάς παρατηρείς πως στην πίστα χορεύουν τσιφτετέλι πιασμένα 258 άτομα και προσπαθούν να ανέβουν άλλα 98. Τα χέρια όλων είναι στον αέρα αλλά λόγω πολυκοσμίας και στριγμώματος η μύτη του καθενός ακουμπάει στην μασχάλη του άλλου. Αλλά τα πρόβατα προσπαθούν να μην χάσουν τον ρυθμό. Και γυρνάνε γύρω γύρω γύρω γύρω. Ο τραγουδιάρης έχει χαθεί από προσώπου γης. Απορείς πως τραγουδάει ακόμα αφού τον έχουν ποδοπατήσει ; Μήπως τελικά τραγουδάει πλέι μπακ ; Μήπως έχει πάει τουαλέτα και ενώ κατουράει τραγουδάει ταυτόχρονα; Και ΝΑΙ οι 98 καταφέρνουν και μπλέκονται και αυτοί στον ανθρώπινο σωρό από χορευτικά περιττώματα. Ωχ άλλοι 200 έρχονται.

Θα σας αποκαλύψω κάτι που μόνο εγώ ξέρω και κανείς άλλος. Μετά από μακροχρόνια έρευνα κατέληξα στο εξωπραγματικό συμπέρασμα πως αυτοί που κάθονται στα τραπέζια την ώρα που χορεύουν οι υπόλοιποι κοιτάνε τα κωλαράκια των κοριτσιών στην πίστα. Μα είναι δυνατόν ; Αναφέρομαι στα γουρούνια τους άντρες. Οι γυναίκες ή στέλνουν μήνυμα στο κινητό ή έχουν πάει να αλλάξουν σερβιέτα. Μα κανένας σεβασμός στον καλλιτέχνη που ιδρώνει τις φωνητικές του χορδές επάνω στην πίστα ; ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΛΙΓΟΥΡΙΑ !!!

Και κάπου εκεί που έχουμε πιεί και το νερό από τις γλάστρες και έχουμε καπνίσει και τα τραπεζομάντιλα στο μαγαζί επικρατεί ησυχία αν εξαιρέσεις τον καλλιτέχνη που τραγουδάει. Οι περισσότεροι έχουν αποσυρθεί και είμαστε κοντά στο να πάρουμε και εμείς τον πούλο για να αφήσουμε χώρο για τις κατσαρίδες ΤΣΟΥΠ νάτος. Ξεπετάγεται από εκεί που δεν υπάρχει ύλη και χρόνος. Και γυροφέρνει την πίστα με βαρύ και ασήκωτο ζειμπέκικο. Και κατά εναν περίεργο τρόπο τα λουλούδια πέφτουν κατά χιλιάδες λες και μόλις ανακάλυψε τον χορό ο τυπάς. Και ναι συνήθως ο τύπος αυτός είναι σκατόφατσας αλλά ταυτόχρονα είναι και θαμώνας του μαγαζιού. Για αυτό τόσος ντόρος.

Με τις λουλουδούδες τι στον πούτσο γίνεται ; Γιατί είναι όλες τόσο άσχημες ; Καταλαβαίνω πως είναι κανονισμός να μην είναι ποτέ πιο όμορφες από τις τραγουδιάρες άλλα δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είναι πιο άσχημες και από τον μπασίστα που την πίνει και έχει κόψει λίγο. Και ποτέ δεν μπορείς να συνεννοηθείς μαζί της για τα λουλούδια που σου πούλησε.
- Μωρή ηλίθια 5 ντάνες κράτα από εμένα τις άλλες 12 ντάνες τις πήρε ο καράφλας που κάθετε δίπλα μου !!!!

14 σχόλια:

  1. Σωστός... Και πού να είχες δουλέψει και bar-woman σε μπουζούκι επαρχιακό - ναι, το' χω κάνει και αυτό η δύσμοιρη γυναίκα - Θα έγραφες κι άλλα τόσα!!!
    Και για το πρώτο έχω να συμπληρώσω την ατάκα ενός φίλου του καλού μου : "Εγώ μ'αυτή τη χαίτη γ....σα την Καίτη"!! Απίθανο έτσι??
    Καλή σας μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δίδαξες ήθος Πέρη. Το άρθρο ήταν όλα τα fucking λεφτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή σου μέρα Dimi.
    Ανώνυμε τράβα γαμήσου να αποκτήσεις εμπειρία.
    Ken τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαν σωστός μεταλάς/ροκάς, συνήθως αποφεύγω τα μπουζούκια όπως ο διάολος το λιβάνι, καθώς φοβάμαι ότι οι θεοί του μέταλ δεν θα συγχωρήσουν την είσοδο μου σε αυτούς τους βλάσφημους χώρους. Ωστόσο, έχω πάει σαν πιτσιρικάς σε 2-3 πίστες (Τσαλίκη, Ρουβά και Πέγκυ Ζήνα) και αυτά που περιγράφεις τόσο γλαφυρά, πραγματικά πιστεύω ότι ισχύουν 100% γιατί έτσι τα είδα και εγώ τότε.

    Ομολογώ ότι ποτέ δεν κατάλαβα τη φάση με τα λουλούδια. Την πρώτη φορά που είδα να ραίνουν τον τραγουδιστή με τραγούδια, μου άρεσε και νόμιζα ότι είναι κάποια ιεροτελεστία, γιατί υπέθεσα ότι θα τον θάψουν μετά λόγω της τεράστιας αταλαντοσύνης του. Επειδή όμως δεν ήρθε κάποιος επιτάφιος μετά για να τον βάλουμε μέσα, απόρησα ως προς την χρήση των λουλουδιών αλλά και ως προς την τιμή. Ουσιαστικά λεφτά πετάς τελικά και όχι λουλούδια.

    Ένα πράγμα που παρατήρησα επίσης όταν πήγα ήταν ότι όσο πιο βαρύ το μπουζούκι, τόσο πιο πολλά πούρα εμφανίζονται στο μαγαζί. Ακόμα και απο άτομα που δεν καπνίζουν, η χρήση πούρου στο μπουζούκι είναι φαίνεται κάποιο must καθώς υπάρχει τουλάχιστον απο ένα σε κάθε τραπέζι. Τι να πω τελικά δεν θα καταλάβω ποτέ τα ήθη και τα έθιμα των μπουζουκιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χααχαχαχαχ.
    Δεν εχω να προσθεσω εμπειρια,να πω την αποψη μου,να διαφωνησω ή να προσθεσω κατι γιατι ρε γαμωτο ποτε δεν εχω παει σε μπουζουκια.

    Οποτε θα σταθω σε αυτο με τον χορο που μου το κανουν συνεχεια οι καθυστερημενοι φιλοι μου. Μωρη τι με τραβας απο χερια ποδια και βυζα να σηκωθω να χορεψω; Αφου το ξερεις οτι εγω δεν ειμαι των εξτριμ σποοοορτς.
    Ασε με να πιω την κηροζινη μου στην γωνιτσα μου , αφου το ξερεις οτι ειμαι ξενερωτη και ΔΕΝ μου αρεσει εδω που με εφερες.
    Αχ βαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χαχα αυτο με το χορο που ειπες που σε τραβανε όλοι, πραγματικα ρε πουστη μου, ειναι χαζο. ακομα και να ντρεπεται να χορεψει ο αλλος, δεν του κανεις χάρη με το να τον τραβήξεις πάνω - αντίθετα θα τον κάνεις να αισθάνεται ακόμα χειρότερα!
    Ωραιο ποστ Peri

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλζα είναι ωραία στα μπουζούκια. Αν ασχολείσαι με οτιδήποτε άλλο πέρα από το τραγουδιστικό πρόγραμμα περνάς φανταστικά και αποκομίζεις πράγματα που δεν μπορείς να βρεις αλλού. Τα λουλούδια είναι τρισμέγιστη κλεψιά αλλά ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΘΕΟ υπάρχουν άνθρωποι που φροντίζουν να κάνουν πλούσιους τους νεκροθάφτες και τους τυμβωρύχους.

    Μαρούλι να πας στα μπουζούκια. Καλά θα περάσεις.

    GreekCthulhu αυτό μου την σπάει και εμένα. Δεν μπορούν να καταλάβουν πως το να σε κάνουν να χορέψεις με το ζόρι δεν σου φτιάχνουν αυτόματα και την διάθεση. Αντιθέτως την χαλάνε. Γίδια τι να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τη τελευταία φορα που χορεψα ηταν μια ζειμπεκια την ωρα που επαιζαν τσιφτετελια σε ρεμπεταδικο. Εγω βαρυ και ασηκωτο ζειμπεκικο και οι γυναικες να κουναν τις κοιλουμπες τους. Παλι καλα δε τραβηξανε βιντεο (Νομιζω).
    Παντως υπαρχει λυση. Σηκω και ΞΕΒΙΔΩΣΟΥ. Αρχιζε να μοιραζεις μπουνιες και κλοτσες δεξια κι αριστερα. Μετα απ' αυτα ΑΠΟ ΚΑΙ ΚΛΕΙΕΤΑΙ να σε ξαναπουν να χορεψεις. Δωσε ξυλο αβερτα. Σκισ' τους τα βαρδουλα. Ναι ναι αυτό κανε. Και κανε αγριο και σκληρο ερωτα στην τραγουδιστρια επι σκηνης.


    Ναι εγώ, το ψόφιο το αυγ... ε ασβός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτήν την ζειμπεκιά την ώρα που χόρευαν τσιφτετέλια σε ρεμπατάδικο θέλω να την δω. Αν τελικά δεν το έχεις σε βίντεο ξανακάντο και γράφτο. Πλιζ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δε ξέρω, δεν εχω χορεψει απο τοτε. Ηταν βαρυ το πληγμα και για μενα και για τους υπολοιπους. Να το ξανακανω και να το τραβηξω θα κανει μπαμ πως ειναι μουφα και δεν θα προσεγγιζει με τιποτα το πραγματικο. Αν αληθευει το οτι πριν πεθανεις βλεπει τη ζωη σου σαν ταινια ζητα απο το Κυριο στις διαφημησεις να βαλει αυτο το γεγονος να σου φυγει η περιεργεια. Εκτος κι αν τελικα τραβηξε καποιος πουστης βιντεο και το εκανε αναρτηση στο συσωλην οποτε και θα το στειλω. Νομιζω.

    ΥΓ Ξες Ποιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις