Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Λιονελ Μεσι


Όντως ρε παιδιά μεγάλη παιχτούρα ο Μέσι. Δεν νομίζω να υπάρχει άτομο σε αυτόν τον πλανήτη να αμφισβητεί την κλάση το ταμπεραμέντο και το ταλέντο αυτού του παίχτη Βρισκόμαστε στο σημείο να τον χρίζουμε και διάδοχο του Μαραντόνα. Ίσως τον ξεπεράσει κιόλας μιας και δεν κάνει καταχρήσεις και άστατη ζωή σαν τον Ντιέγκο. Είναι φως φανάρι πως διασκεδάζει παίζοντας ποδόσφαιρο και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Σκοράρει ανελλιπώς και με κάθε τρόπο. Εγώ προσωπικά πάντως νιώθω πως πρέπει να αναφέρω κάτι.

Ο Λιονέλ Μέσι αυτήν την στιγμή αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα. Παίρνει αρκετά λεφτά και φαίνεται πως πηγαίνει απ ' το καλό στο καλύτερο. Αν υποθέσουμε πράγμα πολύ πιθανό να πάρει κάποια μεταγραφή σε κάποιον άλλο σύλλογο μήπως θα ήταν ένα μεγάλο σφάλμα. Θυμηθείτε ανάλογες περιπτώσεις άλλων παιχτών τέτοιας κλάσης. Η πρόσφατη αυτή του Ροναλντίνιο. Έβγαζε μάτια στην Μπαρτσελόνα. Τον συγκρίνανε και αυτόν με τον Πελέ και τον Μαραντόνα. Φτάσανε ακόμα στο σημείο να πουν πως ήταν καλύτερος. Αλλά δυστυχώς για αυτόν πήρε μεταγραφή στην Μίλαν. Και εκεί ήρθε η στιγμή της ανώμαλης προσγείωσης. Δεν λέω πως ξέχασε την μπάλα που ήξερε αλλά δεν μπορώ να συγκρίνω την απόδοση που είχε παίζοντας στην Μπαρτσελόνα. Στην Ιταλία ξεκίνησε την άστατη ζωή που δεν αρμόζει σε παίχτες τέτοιας αξίας και τόσο ακριβοπληρωμένους
Άλλο παράδειγμα αυτό του Ριβάλντο. Όσο έπαιζε στην Μπαρτσελόνα ήταν αντίπαλος μόνο του εαυτού του. Πήρε και αυτός μεταγραφή στην Ιταλία νομίζω....Και μετά έφτασε στο σημείο να έρθει στην Ελλαδίτσα. Ολυμπικό και Αεκ. Μεγάλος σε ηλικία βέβαια αλλά στην απόδοση που είχε στην Μπαρτσελόνα δεν την έπιασε ποτέ.
Τρίτο παράδειγμα ο Ρονάλντο (ο Βραζιλιάνος). Μετά την Μπαρτελόνα και το Φαινόμενο ήρθε μεταγραφή στην Ιταλία του σπάσανε τα πόδια και έγινε ο Χοντρός.

Αυτό είναι ένα συμπέρασμα καθαρά και μόνο δικό μου και ελπίζω να κάνω λάθος ειδικά στην περίπτωση του Μέσι. Παρόλο που είμαι φαν των Βραζιλιάνων παιχτών και αντιπαθώ τους Αργεντινούς για πολλούς λόγους ελπίζω ο Λιονέλ να ξεπεράσει αυτήν την "κατάρα" της μετά Μπαρτσελόνα καριέρας. Βασικά εύχομαι να μην φύγει ποτέ αλλά αν επιλέξει κάτι τέτοιο ας γίνει ακόμα καλύτερος και ας ξεπεράσει εκείνον τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα που μόνο πρότυπο ποδοσφαιριστή δεν ήταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις