Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Με λίγα λόγια Κόρινθος

Κόρινθος.
Η πόλη που ζω από τότε που γεννήθηκα. Ο σύνδεσμος της πελοποννήσου με την υπόλοιπη Ελλάδα. Ένας πλούσιος δήμος με τρομερές αναπτυξιακές ικανότητες. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουμε καταφέρει πολύ ελάχιστα σε σχέση με αυτά που μπορούμε. Και ποια είναι αυτά μου μπορούμε ; Δείτε στο επίσημο site του Δήμου Κορινθίων. Εγώ θα αναφερθώ στα αρνητικά και "άλλα" κατά την ταπεινή και σκληρή μου άποψη με χιούμορ και ευαισθησία άκαρδου πολίτη. Και σε όποιον αρέσει.

ΔΡΟΜΟΙ
Αν έχεις καλό χαμηλωμένο αμάξι την πόλη της Εταίρας Λαΐς βγάλε την από το μυαλό σου. Οι περισσότεροι δρόμοι είναι τίγκα στην λακκούβα και στο σαμαράκι. Η κατάσταση είναι βελτιωμένη συγκριτικά με 15 χρόνια πριν αλλά θέλουμε ακόμα πολύ δουλειά. Οι κεντρικοί δρόμοι είναι σε μέτρια προς καλή κατάσταση αλλά αυτοί που οδηγούν σε δευτερεύουσες περιοχές της πόλης είναι γαμάτε με και ας κλαίω. Αν σου αρέσει η οδήγηση αλλά Tommi Makinen έλα προς Ποσειδωνία μεριά και ανέβα την οδό Μπουμπουλίνας. Οι αλλαξοκωλιές για να αποφύγεις τις τρισεκατομμύρια λακκούβες θα είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία οδήγησης. Η φράση ράβε - ξήλωνε σας λέει κάτι ; Εδώ στην πόλη μας επικρατεί το σκάβε μπάλωνε. Οπότε μην διανοηθείς να μετρήσεις τα μπαλωμένα σημεία του οδοστρώματος. Εκτός και αν δεν σε πιάνει ύπνος.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ
Πεζοδρομήσαμε σχεδόν όλο το κέντρο της πόλης. Μιλάμε για φοβερό έργο. Χλιδές με αγάλματα, ψηφιδωτά πεζοδρόμια, μοντέρνους κάδους σκουπιδιών, πολυτελές παγκάκια για τους ντιζαινάτους κώλους μας και ένα σωρό άλλα. Ήταν ένα έργο ώστε να αποσυμφορηθεί το κέντρο από την κυκλοφορία των οχημάτων και να γίνει πιο προσιτό στους πεζούς και φυσικά να αυξηθεί το κέρδος των καταστηματαρχών. Έλα που όμως ο γαμιστερός πεζόδρομος έχει καταντήσει ένα νέο πάρκινγκ εύκολης προσβασιμότητας. Όχι δεν μιλάω για τους ανάπηρους στο σώμα που θα ήταν μεγάλη εξυπηρέτηση για αυτούς να είχαν τέτοια δυνατότητα. Μιλάω για τους ανάπηρους στο μυαλό Κορίνθιους και μη (δίνω άφεση αμαρτιών σε ορισμένα βλήματα με Αθηναϊκές πινακίδες λόγω εξασθένισης εγκεφάλου από το πολύ καυσαέριο) που με την πρώτη ευκαιρία τσουπ καβαλάνε το πεζοδρόμιο και αφήνουν την μπαχαντέλα τους δεξιά και αριστερά. Μου έχει τύχει Σαββατόβραδο να προχωράω (εννοείτε πεζός) καταμεσής του πεζόδρομου δεξιά και αριστερά παρκαρισμένα αυτοκίνητα και μπρος και πίσω μου να έρχονται και άλλα νεκρά εγκεφαλικά κύτταρα μέσα σε αμάξια να κορνάρουν ώστε να κάνω στην άκρη να περάσουν. Υπάρχουν επίσης και οι μαλάκες που ενώ έχουν μαγαζιά στον πεζόδρομο και παρκάρουν κανονικά τα δικά τους αμάξια πάνω σε αυτόν παραπονιούνται για τους υπόλοιπους που κάνουν το ίδιο. Σαν να λέμε εγώ βιάζω τις παρθένες αλλά μόνο εγώ μπορώ γιατί έχω το ελεύθερο από τους γονείς της και τον Θεό. Η Δημοτική αστυνομία όταν δεν κάνει το έργο της δηλαδή να γράφει τα ανεγκέφαλα πτώματα με διπλώματα παρκάρει και αυτή το υπηρεσιακό αυτοκίνητο σε καλό σημείο στον πεζόδρομο ώστε να κλάνουν μέντες οι υπόλοιποι που θα τολμήσουν να κάνουν το ίδιο.

Fake Νεόπλουτοι
Νεοπλουτισμός σε όλο του το μεγαλείο. Αν θες και εσύ να δεις πως είναι ένας νεόπλουτος έλα στην Κόρινθο. Βέβαια θα δεις πως πρέπει να μοιάζει ένας νεόπλουτος και όχι ένα νεόπλουτο καθεαυτού. Αυτοί ασχολούνται με άλλα πράγματα και δεν κυκλοφορούν πολύ και καλά κάνουν. Οι υπόλοιποι είναι σαν τον Μαρτάκη συγκριτικά με τον Ρουβά. Και ρε πούστη μου γίνονται όλο και πιο πολλοί. Και φυσικά όπου παντρεύεται η γκλαμουριά με την φινέτσα και κουμπάρα η elegant καλαισθησία τα ανδρείκελα αυτά πρώτα στην γραμμή της τελετής. Και είμαι σίγουρος, μάρτυς μου ο Θεός και πολλοί άλλοι συμπολίτες μου, αν τους γυρίσεις και τους κρεμάσεις από τους αστραγάλους δεν θα πέσει ούτε δίευρω για τυρόπιτα.
Οι κώλοι των συγκεκριμένων δεν είναι μεταξωτοί. Αυτό βέβαια δεν τους εμποδίζει να φορέσουν μεταξωτά βρακιά. Δεν θέλω να τους στερήσω την ελπίδα κάποια στιγμή οι κώλοι τους να μετατραπούν σε μεταξωτούς. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα συμπαρασταθώ στα κακόμοιρα τα μεταξωτά βρακιά που το έχουν ανάγκη.

Μπαλαδόροι
Ένα φαινόμενο πιο περίεργο ακόμα και από το Βόρειο και Νότιο Σέλας είναι η υποδομή της πόλης στην παραγωγή ποδοσφαιριστών. Τα τμήματα υποδομής είναι αυτονόητα στα γύρω χωριά της πόλης και η συνεισφορά σε εθνικό επίπεδο τεράστια. Θυμηθείτε πόσοι παίχτες που γαλουχήθηκαν στην ποδοσφαιρική Κορινθία έχουν βοηθήσει μεγάλα αθλητικά σωματεία και προπάντων την Εθνική ομάδα να διαπρέψει σε μεγάλους αγώνες διεθνούς επιπέδου. Από ποιόν να αρχίσω ; Με ποιόν να τελειώσω ;


! ! ! ! !

6 σχόλια:

  1. θα σας κανω μια επισκεψη για τους πεζοδρομους...αξιζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πόλη μας θα σε καλωσορίσει με κάθε μεγαλοπρέπεια που σου αξίζει. Έλα καλύτερα Σαββατοκύριακο γιατί αν έρθεις καθημερινή θα γνωρίσεις την πόλη φάντασμα κάτι το οποίο δεν ανέφερα στο μπλοκ για λόγους............καταλαβαίνεις......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα μου αρέσει η Κόρινθος. Κρίμα που δεν έχει δουλειά στο τομέα μου(IT/COM), αλλιώς άνετα μετακόμιζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αλήθεια είναι ότι και εμένα μου αρέσει και για αυτόν τον λόγο δεν κουνιέμαι εύκολα. Αλλά από θέμα δουλειών άστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Πέρη, αν νομίζεις ότι οι υπόλοιπες επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας έχουν προηγμένο εναλλακτικό πράσινο design, cool ανθρώπους, φυσιολογικούς και όχι ξανθές βλάχες με δεκάποντο και απαραίτητο αξεσουάρ-τσαντάκι φουσκωτό με αμάξι με πιο πολλά φωτάκια από το Εντερπράιζ, τότε ζεις σε ένα ωραίο δικό σου παράλληλο σύμπαν! Θα σε προσγειώσω λίγο στην ανώμαλη πραγματικότητα λέγοντάς σου ότι το στυλάκι πεζοδρόμηση-parking-χλιδάτο άγαλμα του ξάδερφού μου του γλύπτη, έχει φορεθεί κατά κόρον. Για την ακρίβεια αντικατοπτρίζει παγκοσμίως την ελληνική αρχιτεκτονική=μπάχαλο! Έλα κι από Ναύπλιο μια βόλτα αν δε με πιστεύεις! Επίσης εκφράζω τις αμφιβολίες μου και για τον Alza που είχε τη φαντασίωση να βρει δουλειά "ΙΤ/COM" στην Κόρινθο! What the...??? Μήπως εγώ ζω σε παράλληλο σύμπαν τελικά??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Dimi δεν μπορώ να πω πως χαίρομαι που και το Ναύπλιο φοράει αυτό το στυλάκι της ελληνικής αρχιτεκτονικής = μπάχαλο. Έχω έρθει Ναύπλιο κάποιες φορές αλλά ομολογώ πως δεν το παρατήρησα όσο θα έπρεπε για να βγάλω συμπεράσματα. Πάντως είμαστε σε χειρότερη κατάσταση από εσάς και δεν θέλω αντίρρηση. :Ρ
    Ο Alza είπε πως είναι δύσκολο να βρει δουλειά στον τομέα του στην Κόρινθο και έχει δίκιο, αλλά γουστάρει την πόλη μου !!!! Τον παρεξήγησες τον άνθρωπο... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις