Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Κατηγορίες φιλάθλων σε καφετέριες

Ο Μαλάκας Παναθηναϊκός

Πρόκειται για αυτόν που πάντα στην ομάδα του φταίει κάτι. Την μία είναι ο Βύντρα την άλλη είναι ο Σπυρόπουλος την παράλλη ο Γιόσου Σαριέργκι τις περισσότερες φορές ο προπονητής όποιος και να είναι αυτός, κάποιες φορές το ποδοσφαιρικό όλο σύστημα. Δεν είναι ποτέ μα ποτέ ευχαριστημένος με την ομάδα όσο καλά και να παίξει. Πάντα υπάρχει κάτι σκοτεινό που κρύβετε από πίσω. Απορώ αν αυτός όντως υποστηρίζει τον Παναθηναϊκό ή τον έχουν βάλει οι γαύροι για προκαλεί ίντριγκα. Κάθεται σε γωνιακά σημεία και ακούς συνέχεια ένα μοιρολόι από τα χείλη του νιεκ νιεκ νιεκ νιεκ νιεκ. Προσπαθεί να ανοίξει διάλογο (τα καταφέρνει σπάνια) με συνπαναθηναικούς και να τους εξηγήσει, καθώς έχει γνωστό άτομο μες την ομάδα, πως η κατάσταση είναι πολύ χαλιά και στο μέλλον θα συμβούν έκτροπα στις τάξης της ομάδας. Είναι Βαρδινογιαννικός αλλά δεν το λέει φωναχτά μην τον σαπίσουν στο ξύλο οι υπόλοιποι. Η μιζέρια είναι η λέξη που τον χαρακτηρίζει στο μέγιστο. Ακόμα και για παίχτες που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα θα έχει ένα κακό λόγο να ξεστομίσει Ο Σισέ ήταν μεγάλο κωλόπαιδο, ο Καραγκούνης βρίζει τον Νίνη που είναι Αλβανός και φλώρος, Ο Δομάζος τα έπαιρνε στα ντέρμπι για να μην παίζει καλά, ο Βάντζικ ήταν πολύ απόμακρος με τους υπόλοιπους, ο Σαραβάκος έπαιζε για τα λεφτά και άλλα τέτοια τραγελαφικά.

Ο Μαλάκας Ολυμπιακός

ΘΡΥΛΟΣ ΘΕΟΣ ΟΛΥΜΠΑΙΚΟΣ. Δεν υπάρχουν άλλες ομάδες που να παίζουν ποδόσφαιρο σε αυτόν τον πλανήτη. Παίζει μόνο ο Θρύλος και οι αντίπαλοι είναι όλοι άμπαλοι. Θα σου κάνει το άσπρο μαύρο και στο καπάκι το μαύρο άσπρο. Θα σε θεωρήσει μαλάκα και θα στο πει ανοιχτά όταν του πεις πως η κλοτσιά που έριξε ο Αβραάμ στα αρχίδια του Τριποτσέρη δεν είναι μπέναλντι. Δεν ξέρεις μπάλα, μόνος αυτός ξέρει. Θα σου αναφέρει 3589 φορές που αδικήθηκε ο Ολυμπιακός σε αγώνες και άλλες 8987 φορές που ευνοήθηκαν όλοι οι άλλοι. Στην ουσία σε κάνει να πιστέψεις πως ο Ολυμπιακός είναι η πιο αδικημένη ομάδα στον πλανήτη Γη. Αλλά παρ όλες τις αδικίες που συμβαίνουν εις βάρος του ΟΣΦΠ καταφέρνει και τα σαρώνει όλα γιατί είναι ομαδάρα. Η πασίγνωστη "παράγκα" για αυτόν είναι σαν να ψάχνεις άντρα σε τηλεοπτικό μεσημεριανό πάνελ. Παράγκα έχει ο Γόντικας οι κοντοί ο Βασιλακόπουλος ο Αδαμίδης και ο Πλατινί. Όλοι αυτοί εις βάρος του θρύλου. Κάθεται πάντα σε μπροστινό σημείο του μαγαζιού ώστε να βλέπει φάτσα κάρτα την ομάδα του και να μην του ξεφεύγει φάση. Φωνάζει σαν ντελάλης όταν γίνεται φάση αμφισβητούμενη προτού δει το ριπλέι. Ο εκφωνητής, ο σχολιαστής το συνεργείο του καναλιού που μεταδίδει, το κανάλι και ο καναλάρχης είναι Παναθηναϊκοί. Και όλοι οι δημοσιογράφοι επίσης. Και όλα τα κανάλια Παναθηναϊκοί. Και όλοι αυτοί προπαγάνδα κατά του Θρύλου που για άλλη μια φορά δεν τον άφησαν να νικήσει.

Ο Στοιχηματάκιας

Κυκλοφορεί με ένα δελτίο στοιχήματος παραμάσχαλα. Αν όχι, έχει διπλωμένο στην κωλότσεπη και το απλώνει με το που σωριάζεται στο τραπέζι. Έχει παίξει 52 δελτία αξίας 67 ευρώ και το μάξιμουμ που μπορεί να πάρει στο σύνολο είναι 100 ευρώ. Συνήθως κάθεται παρέα με άλλους στοιχηματάκιδες και ρωτάνε ο ένας τον άλλον τι έχεις παίξει. Ακολουθεί μια ορολογία ακαταλαβίστικη του τύπου : "Over το 111 και under το 121 με άσο ημίχρονο και διπλό τελικό με πρώτο γκολ του Κατσουράνη. Στον ΟΠΑΠ ρωτάει ο ένας ; Όχι στο betoto απαντάει. " Στο τέλος έχουν πάει όλοι κουβά και διαολίζουν τους πάντες που συνέβη για άλλη μια φορά. Θα τον δεις πολλές φορές στο 15 ενός αγώνα μεγάλης σημασίας και πάνω που έχει ανάψει το παιχνίδι να σηκώνονται και να πηγαίνουν στο πρακτορεία της γωνίας να παίξουν την τελευταία έμπνευση που τους ήρθε. Μέχρι να επιστρέψουν έχουν ήδη πάει κουβά. Και τώρα που η τεχνολογία είναι παντού λαπ-τοπ και απευθείας ενημέρωση για τα αποτελέσματα. " Πω ρε πούστη μου ισοφάρισε η Μπόχουμ στο 85" " Άντε μωρή πουτάνα Μπούρσασπορ βάλε ακόμα ένα γκολάκι να πάμε ταμείο"

Ο Άσχετος

Αυτόν τον τύπο τον κουβαλάει συνήθως κάποιο αρρωστάκι σαν αξεσουάρ. Δεν έχει ιδέα από μπάλα ή έχει μείνει πολλά χρόνια πίσω. Δυστυχώς αυτό δεν τον κάνει να μην συμμετέχει στην κουβέντα του αγώνα. Οι ατάκες που ξεστομίζει σε κάνουν να σηκωθείς και να του δώσεις κλοτσιά στα αρχίδια αλλά τον λυπάσαι για την ασχετοσύνη του και τελικά καταλήγεις να τον βρίζεις στα μουλωχτά .
" Ο Τσαλουχίδης παίζει ακόμα στον Ολυμπιακό; "
" Ποιος είναι αυτός ο μαύρος ;"
" Ο Μέσι βραζιλιάνος δεν είναι;"
" Ποιος παίζει ; Ίντερ - Μπάγερν. Η Μπάγερν γερμανική δεν είναι; Ναι. Ααα δεν τους πάω τους Γερμαναράδες γιατί έκαναν πόλεμο είμαι με τους άλλους. Από ποια χώρα είναι η Ίντερ ;
" Γιατί δεν βγάζει τον Μπουμσονγκ να βάλει τον Σισέ ;" (Ο ΣΙΣΕ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΜΑΛΑΚΑ)
Τελικά αφού πει ένα σωρό τέτοιες μαλακίες, και αρχίσουν και ξεφυσάνε οι πάντες, του κάνει παρατήρηση το αρρωστάκι που τον έφερε και το βουλώνει. Δεν τον ξαναβλέπεις ποτέ ξανά.

Ο φωνακλάς

Θα τύχει γαμώ το ξεσταύρι του να κάθετε ακριβώς πίσω σου. Ουρλιάζει κάθε φορά σε κάθε φάση σε κάθε στιγμιότυπο. Δεν έχει σημασία τι ομάδα είναι. Κάνει λες και του ξεκολλάμε τα αρχίδια με τανάλια. Βρίζει τους πάντες και ησυχάζει μόνο στο ημίχρονο. Εκεί θα το παίξει χαλαρός, ότι και καλά δεν ασχολείται. Στα αρχίδια μου λέει σιγά μην κάτσω να σκάσω για δουλειές άλλων. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έχει πάθει Αλτσχαιμερ και ξελαρυγγιάζεται γιατί ο Βαλβέρδε δεν έκανε αλλαγή τον Μαρκάνο. Όταν κάποιοι παίχτες τσακώνοντε στο γήπεδο το παίρνει προσωπικά. Πετάγεται από την καρέκλα και κολλάει την μούρη του στην οθόνη και την λέει στον Λέτο λες και τον ακούει " Γαμημένε πούστη κωλοαργεντινέ γαμώ την μάνα σου αρχίδι σε γαμάω. Σκάσε μουνόπανο βούλωστο μην σου γαμήσω πούστη" Κάπως έτσι... Δεν ξέρω αυτό αν είναι ιδέα μου και μόνο αλλά έχω την εντύπωση πως αυτός ο ψυχωμένος οπαδός θα φύγει για αδιευκρίνιστο λόγο στο 75 ενώ το σκορ είναι 1-1 και έχει κερδίσει μπέναλντι η αντίπαλη ομάδα. Την άλλη μέρα θα σε ρωτήσει πόσο ήρθε στο σκορ.

Ο Προπονητής

Ξέρει μπάλα και θέλει να το αποδείξει σε όλους. Δυσανασχετεί με την εντεκάδα της ομάδας του κάθε μα κάθε φορά. Όλοι οι προπονητές που έχουν περάσει από τον σύλλογο που αγαπάει είναι για τον πούτσο γιατί πολύ απλά δεν έκαναν αυτά που τους έλεγε αυτός. Συνήθως ο προπονητής παίζει μπάλα σε κάποια επαρχιακή μικρή ομάδα που αγωνίζεται στην Δγ4 (Ανατολικός όμιλος ΕΠΣΑΝΑΚΑΝΑ) κατηγορία. Δεν θα πάρει απλή απάντηση αν τον ρωτήσεις κάτι, θα σου πρήξει τα αρχίδια και στο τέλος θα καταλήξει αλλού. - Ρε μαλάκα Μήτσο γιατί δεν βάζει τον Κατσουράνη στόπερ. - Αν βάλει τον Κατσουράνη στόπερ πρέπει να τραβηχτεί ο Σιμάο πιο μπροστά και ο Μπουμσονγκ να πάει δεξιά στα μπακ και είναι βαρύ κορμί για να αντέξει το πάνω κάτω οπότε πρέπει να παίρνει βοήθειες από τον Ζέκα που αναγκαστικά θα οπισθοχωρήσει για να καλύψει το κενό αυτό, οπότε ο Λέτο μένεις εντελώς μόνος του και δεν παίρνει τις πάσες όπως θα ήθελε αφού γυρνάει πολύ πίσω και κουράζεται. Δεν μπορεί ο Λέτο δεν κάνει για τον Παναθηναϊκό.

Οι γκόμενες

Πανηγυρίζουν μόνο στα γκολ. Δεν τις παίρνει κανείς σοβαρά ότι και να πουν. Συνήθως τις κουβαλάει ο γκόμενος τους γιατί δεν έχει που να τις αφήσει. Παρακολουθούν τον αγώνα με προσοχή χωρίς να σημαίνει αυτό πως ξέρουν ποιος παίζει. Το οφσάιντ δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι είναι και γιατί δίνεται. Θα κάνουν πάντα μα πάντα ένα σχόλιο για κάποιον ωραίο παίχτη και θα ρωτήσουν πόσο χρονών είναι αυτός
" Γιατί δεν βάζει τον Κοστάντζο που είναι και ωραίος ! "
" Μα είναι μαλάκας και άχρηστο κορμί απάντηση" από τον γκόμενο
" Ναι αλλά είναι ωραίος !"
Χωρίς περαιτέρω σχόλια.

Ο Ατακαδόρος

Ο τύπος αυτός ίσως είναι ο μόνος που δεν έχει πάει να δει μπάλα. Έχει πάει απλώς για να αναδείξει τον εαυτό του και την τρισμέγιστη προσωπικότητα του. Δεν εκδηλώνει ποια ομάδα υποστηρίζει με κανέναν τρόπο. Ακόμα και αν τον ρωτήσεις στα ίσα θα σου πει:
"Με ποιους μωρέ να είμαι δεν τους βλέπεις πως παίζουν και οι δύο ; Μπάλα είναι αυτή ; Για βάλε να δεις λίγο Ισπανία ή Αγγλία να δεις μπάλα"
Και κάπως έτσι ξετυλίγεται το κουβάρι της παρουσίας του στο καφέ. Με ειρωνικά και υποτιμητικά σχόλια που τις περισσότερες φορές προσφέρουν πολύ γέλιο στους παρευρισκόμενους. Άλλες φορές οι ατάκες του πέφτουν στο κενό και το βουλώνει για κανά δεκάλεπτο. Επίσης γνωρίζει και θέματα ποικίλης ύλης που αφορούν τους ποδοσφαιριστές κάτι σαν κους κους δηλαδή.
" Ρε μαλάκες ο Χαβίτο ξέρετε γιατί δεν παίζει στον γαύρο ;
" Γιατί ρε μαλάκα ;"
" Γιατί χώθηκε στην γυναίκα του Βαλβέρδε ένα βράδυ που είχαν πάει για φαγητό"
" Τι λες ρε μαλάκα σοβαρά ; "
" Χαχαχα ναι ρε μαλάκα σου λέω, αφού το είπε ο Πάντελιτς σε συνέντευξη στο Νίτρο."
" Και τι δουλειά έχει ο Πάντελιτς ρε μαλάκα ;"
" Ρε συ είναι κουμπάρος του Βαλβέρδε και έχει τσαντιστεί. Δεν θυμάσαι πριν κανά μήνα στην προπόνηση που τον είχε κλοτσήσει και είχαν αρπακωθεί ; Για αυτό το έκανε."

6 σχόλια:

  1. Alaxe kafeteria filaraki... An sto eixe pei kapoios aftos nwritera isws na min egrafes olo afto(sou swzw xrono), kai eneis na min to diabazame(swzwntas se mas xrono). Gia na kleisw..genika kalo itan, sigoura kalitero apo to proigoumeno alla pisteuw oti mporeis kai kalitera.

    Mas evales kai se katigoria..malaka mesi <3

    ckloucky

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλαράκι πικραμένο δεν αλλάζω καφετέρια. Θα είμαι σε αυτήν για να ανακαλύπτω πράγματα, χαρακτήρες και καταστάσεις ώστε να εμπνέομαι για νέα θέματα.
    Κάνε κάτι χρήσιμο και διάβασε τα παλιότερα άρθρα.

    Εσύ σε ποιά κατηγορία ανήκεις δεν μας είπες ;
    Μαλάκα Κριστιάνο Μπολάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον φωνακλά και τον προπονητή δεν τους μπορώ. Δεν παλεύονται. Δεν είναι μόνο το τι λένε ή το πως το λένε, αλλα κυρίως τπ πόσο συχνά ανοίγουν το στόμα τους. Εύχομαι να μην το βιώσει κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ οφείλω να ομολογήσω ότι ανήκω στην κατηγορία "φωνακλάς-άμπαλος" και μα τον Κρομ,γίνομαι το κλου της βραδιάς.Στο τέλος όλοι υποστηρίζουν εμένα με δάκρυα στα μάτια για την αφοσίωση μου στην ομαδάρα,όποια κι αν είναι.Όλ' αυτά βέβαια μια φορά το χρόνο που βλέπω μπάλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΄φωνακλά, μαλάκα ολυμπιλαγό και προπονητή ξέρω έναν και το επίθετο του αρχίζει από Π.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις