Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Λύσεις κρίσης...


Η οικονομική κρίση δεν είναι ακόμα ούτε στο ξεκίνημα της. Ακόμα δεν έχει συμβεί τίποτα το ανησυχητικό Τα άσχημα έρχονται σε μερικούς μήνες. Και πρέπει να προετοιμαστείτε κατάλληλα για να αντεπεξέλθετε. Θα προτείνω ορισμένες λύσεις που μπορούν να σας εξοικονομήσουν αρκετό ρευστό ώστε να μην σας αγγίξει τίποτα και κανένας. Προσοχή όμως μην το παρακάνετε. Τα όρια είναι λεπτά και το να παρασύρθηκε θα είναι δέλεαρ καθώς η εξοικονόμηση θα γίνει γυφτιά ή τσιγκουνιά.

Μην αγοράζετε κολόνιες Η τιμές τους είναι εξωφρενικές και ουσιαστικά δεν προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο πέραν μιας προσωρινής γλυκιάς ευωδίας Εφόσον πλένεστε συχνά με αφρόλουτρο στο σώμα και σαμπουάν συχνής χρήσης για το κεφάλι το σώμα σας θα βγάζει μια φυσική πολύ ωραία μυρωδιά Υπάρχουν πιο φτηνά υποκατάστατα για τις γυναίκες όπως κρέμες και λάδια σώματος και για τους άντρες καμιά φορά το φυσικό άρωμα του κορμιού δεν είναι και άσχημο. Προσοχή όμως μην το παρακάνετε και κόψετε κάθε τι που έχει σχέση με την καθαριότητα Δηλαδή μαζί με την κολόνια κόψετε σαπούνια, σαμπουάν, αφρόλουτρο κτλ. Και φυσικά την χρήση του νερού. Σίγουρα θα καβατζώσεις πολύ χρήμα αλλά θα έχεις άλλα προβλήματα. Ο βρομιάρης άπλυτος δεν είναι λύση στην οικονομική κρίση. Ευτυχώς πρόβλημα λειψυδρίας δεν έχουμε. Αν αποκτήσουμε μελλοντικά θα δούμε. Υπολογίσιμο κέρδος : 60,00 με 100,00 ευρώ το τρίμηνο.

Περιορίστε τις μετακινήσεις σας με το αυτοκίνητο. Η βενζίνη θα φτάσει 2,00 ευρώ το λίτρο. Περπατήστε περισσότερο ή χρησιμοποιήστε την αστική συγκοινωνία. Δυστυχώς για πολλούς αυτό θα αποδειχτεί δύσκολο. Ο μέσος Έλληνας έχει μάθει να αφήνει την αμαξάρα του ακριβώς έξω από το σημείο που θέλει να κάνει την δουλειά του. Βλέπε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, καφετέριες, εμπορικά μαγαζιά. Αυτό είναι καφρίλα και άσκοπη κατανάλωση του καυσίμου μου σημαίνει συχνότερο γέμισμα του ρεζερβουάρ. Προσοχή όμως. Μην φτάσετε στο σημείο να κάνετε γελοιότητες του τύπου νεκρά στην κατηφόρα, κλείσιμο της μηχανής σε στάση μεγαλύτερη των 4 δευτερολέπτων, οριστική κατάργηση του κλιματισμού κτλ ( χρησιμοποιήστε το όταν είναι απαραίτητο. Όταν γυρνάς από την παραλία τίγκα στην άμμο και την αλμύρα ποια η σημασία της χρήσης του κλιματισμού ;). Και προπάντων ηλίθιε οδηγέ το να πηγαίνεις με σταθερή ταχύτητα 80 χιλιόμετρα σε όλα τα σημεία του οδικού δικτύου δεν είναι λύση οικονομίας καυσίμου. Είναι απλά επικίνδυνο και ίσως αποβεί μοιραίο. Υπολογίσιμο κέρδος : 20,00 με 30,00 ευρώ το μήνα.

Ελαττώστε το κάπνισμα. Σε άλλη περίπτωση αλλάξτε τα τσιγάρα σας με καπνό. Σίγουρα θα καπνίζετε λιγότερο γιατί απλά θα βαριέστε να στρίβετε συνέχεια. Και η λύση της μηχανής στριψίματος δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Ταλαιπωρηθείτε και λίγο να περάσει η ώρα. Προ Θεού όμως μην κόψετε το τσιγάρο και αρχίσετε την τράκα. Δεν σας φταίει ο άλλος που θα πληρώνει 4,80 το πακέτο να του ζητάτε εσείς κάθε τρεις και λίγο ένα τσιγαράκι να ξεχαρμανίασετε. Αν δεν αντέχετε χωρίς τσιγάρο για πολλές ώρες και νομίζετε ότι θα αρχίσετε να δαγκώνετε λαιμούς αν δεν κάνετε μια τζούρα νικοτίνης προμηθευτείτε μια μικρή ταμπακιέρα βάλτε μέσα 5-6 το πολύ τσιγάρα και καπνίστε τα φειδωλά στην έξοδο σας. Υπολογίσιμο κέρδος : 120,00 ευρώ τον μήνα εφόσον το κόψετε (Το λιγότερο...) 60,00 ευρώ τον μήνα εφόσον το μειώσετε στο μισό (και πάλι το λιγότερο) Αν καπνίζατε περισσότερο από ένα πακέτο την ημέρα το κέρδος θα είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις