Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Μυρωδιά 1990...


Φτάσαμε αισίως στα ημιτελικά. Η Γερμανία αντιμέτωπη με την Ισπανία και η Ουρουγουάη με την Ολλανδία Σίγουρα λοιπόν θα έχουμε έναν Ευρωπαϊκό εκπρόσωπο στον τελικό του Μουντιάλ του 2010. Οι ομάδες της Λατινικής Αμερικής την έκαναν με ελαφριά πηδηματάκια πλην της Ουρουγουάης που κυνηγάει το θαύμα, αλλά θαύματα στον καιρό μας δεν γίνονται

Για να κάνουμε μια περίληψη του πως φτάσαμε ως εδώ. Θα ξεκινήσω με το απόλυτο φαβορί. Ξεκίνησε σαν αουτσάιντερ αλλά με τις εμφανίσεις της εντυπωσίασε και δίκαια παίρνει αυτόν τον τίτλο του φαβορί. Στην φάση των 16 έριξε 4 μπαλάκια στην Αγγλία Χαλαρά. Δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί αν μετρούσε το γκολ που έκλεψαν από τους Άγγλους στο 2-1 υπέρ της Γερμανίας αλλά αν αρχίσουμε τα "αν" θα μπορούσα και εγώ να παίζω σε αυτό το Μουντιάλ αν η μαμά μου τα είχε μπλέξει με ποδοσφαιριστή και δεν έπαιρνε τον φτωχό πλην τίμιο πατέρα μου. Στην συνέχεια επίσης χαλαρά οι ανάκατοι Γερμανοί φιλοδώρησαν με άλλα 4 μπαλάκια τους ψωλοπερήφανους Αργεντινούς που το μόνο που κατάφεραν ήταν να στηρίζονται στα προσόντα του Μέσι και κάνα δυο άλλων ποδοσφαιριστών μεγάλης κλάσης. Ο Μαραντονάκος Καραγκιοζάκος έπαιζε τον ρόλο του παρατηρητή και οι Γερμανοί έπαιζαν μόνοι τους μέσα στο γήπεδο. Αναμένετε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ο ημιτελικός με τους Ισπανούς αν και πιστεύω πως χαλαρά πάλι οι Γερμανοί δεν θα ιδρώσουν καν να πάνε τελικό. Δυστυχώς η Γερμανία είναι η μόνη ομάδα σε αυτό το Μουντιάλ που χαίρομαι ποδόσφαιρο όταν την παρακολουθώ. Τελευταία φορά που ένιωσα ευτυχισμένος όταν παρακολουθούσα ποδόσφαιρο ήταν στο Μουντιάλ του 1994 με την Βραζιλία. Τότε είχα μισήσει την Γερμανία. Τώρα μίσησα την Βραζιλία. Τυχαίο;

Η Ισπανία κουτσά στραβά πέρασε Πορτογαλία και Παραγουάη με το 1-0. Είναι πλέον η ομάδα που συμπαθώ περισσότερο από τις εναπομείναντες αλλά δεν με εντυπωσιάζει Έχει πολύ αξιόλογους παίχτες αλλά δεν νομίζω πως θα είναι η χρονιά τους. Μακάρι να διαψευσθώ Το μόνο που έχω να αναφέρω και είναι άξιο λόγου είναι το όνομα "Βίγια" Πάρτο μόνος σου αγόρι μου. Η ομάδα σου σε στηρίζει, σε αντίθεση με τον Μέσι που δεν είχε ανάλογες βοήθειες.

Η Ολλανδία νίκησε τους Σλοβάκους 2-1. Το περιμένανε οι πέτρες και η Πετρούλα. Φυσιολογικότατο. Έλα μου όμως που μετά απέκλεισαν τους Βραζιλιάνους που ήταν το απόλυτο φαβορί μέχρι εκείνη την στιγμή. Άντε να τους πείσεις τώρα πως δεν έχουν ελπίδες να κατακτήσουν το τρόπαιο. Με την αισιοδοξία που έχουν και μόνο το παίρνουν αέρα το αγαλματάκι.

Η Ουρουγουάη είναι η έκπληξη της τετράδας. Νίκησε στην φάση των 16 την Ν.Κορέα 2-1 και μετά στα πέναλτι την Γκάνα. Δώρο τους έκανε ο μαυρούκος που αστόχησε το πέναλτι στο 120 της παράτασης. Η διαδικασία μετά ήταν καθαρά θέμα τύχης. Και πιο τυχεροί ήταν οι Ουρουγουανοί.

Θα κάνω μια πρόβλεψη για την κατάταξη της τετράδας. Αν βγω λάθος δεν πειράζει τουλάχιστον προσπάθησα.

1. ΓΕΡΜΑΝΙΑ*
2. ΟΛΛΑΝΔΙΑ
3. ΙΣΠΑΝΙΑ
4. ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ

*Αντιπαθώ τους Γερμανούς (ποδοσφαιρικά πάντα) αλλά πρέπει να το παραδεχτούμε Αυτήν την φορά είναι πολύ καλύτεροι από τις προηγούμενες διοργανώσεις.

2 σχόλια:

  1. Η Γερμανία παίζει την μπάλα που θέλουμε να βλέπουμε. Έχει αποκλείσει 2 μεγάλα ονομάτα, έχει ρίξει 4 τεσσάρες, έφαγε και την σφαλιάρα της νωρίς από την Σερβία και έχει βάλει πλώρη για τελικό και κούπα. Καμιά άλλη ομάδα δεν με πείθει. Ούτε οι Ολλανδοι, ούτε οι Ισπανοί. Οι Ουρουγουανοί θα το παλέψουν όσο μπορούν.

    Το καλό είναι ότι μετά τους ομίλους βλέπουμε ωραίους αγώνες. Φύγανε τα σαπάκια και ξεβρώμισε ο τόπος.

    Καλησπέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάλι καλά δεν λες που είδαμε και λίγο μπαλίτσα...Είχα αρχίσει να απελπίζομαι. Και θέλω να πιστεύω πως και οι επόμενοι 4 αγώνες θα είναι εξαιρετικοί. Γιατί αν δεν δεις μπαλίτσα στα ημιτελικά και στους τελικούς τότε άστα να πάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις