Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Red-Bill vs Παναθηναϊκός


Ο Βασίλης Σπανούλης είναι κόκκινο πανί πλέον για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού Ένα κόκκινο πανί που πλέον θα αγωνίζετε στους ερυθρόλευκους του Πειραιά. Είναι σίγουρα η πιο σπουδαία μετακίνηση από το πράσινο στρατόπεδο σε αυτό του αιώνιου αντιπάλου. Αν έκανε καλώς ή κακώς θα το κρίνει η επόμενη σεζόν. Ίσως και η μεθεπόμενη. Ομολογώ σαν φίλαθλος του Παναθηναϊκού με πείραξε η συγκεκριμένη μετακίνηση. Όχι γιατί ενισχύθηκε ο Ολυμπιακός με έναν πρωτοκλασάτο παίχτη περιφέρειας αλλά γιατί αποδυναμώθηκε ο Παναθηναϊκός στην συγκεκριμένη θέση. Η περασμένη σεζόν για τον Σπανούλη δεν μπορώ να πω πως ήταν η καλύτερη του. Ήταν καλός σε ορισμένα παιχνίδια στα play-off αλλά γενικά η κούραση από το περασμένο Eurobasket ήταν καθοριστική στην μέτρια αγωνιστική του κατάσταση. Ο kill Bill όμως δεν πάυει να είναι φονιάς ακόμα και στα άσχημα του. Οπότε ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει έναν άξιο αντικαταστάτη του και όχι να αναπαυθεί απλά και μόνο στην ανανέωση συνεργασίας με τον Σάρούνας Γιασκεβίτσιους. Και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην προεδρία πως θα κάνει το μπαμ της μεταγραφής όταν πρέπει και ακριβώς με τον τρόπο που πρέπει. Και αν νομίζει πως μπορούμε να κρατήσουμε και παλί τα πρωτία χωρίς ιδιαίτερες προσθήκες στο ρόστερ ακόμα καλύτερα. Ο Ομπράντοβιτς δεν είναι ούτε πρωτάρης ούτε κανένας τυχαίος προπονητής. Οι τίτλοι και οι διακρίσεις του το επιβεβαιώνουν Μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου έχουμε καιρό.

Επιστρέφω στο Βασίλη Σπανούλη. Το να φεύγεις από μια ομάδα με συνεχείς τίτλους και να πηγαίνεις σε μια με πολλά χρόνια στέρησης τίτλου είναι μια πρόκληση. Ο Βασίλης Σπανούλης θέλει να αποδείξει πως δεν ανήκει στην κατηγορία των υπολοίπων που μετακινήθηκαν στον Ολυμπιακό από τον Παναθηναικό και απέτυχαν. Πιστεύει πως θα αποδείξει στην Παναθηναϊκή οικογένεια πως έχασαν ότι πολυτιμότερο είχαν. Προφανώς περίμενε διαφορετική μεταχείριση και εφόσον δεν την είχε πήγε στον αιώνιο αντίπαλο.
Και για να το πω πιο κατανοητά ήθελε να γίνει Διαμαντίδης στην θέση του Διαμαντίδη. Δυστυχώς όμως δεν έπεισε κανέναν ότι πραγματικά μπορούσε να το κάνει. Στην πρώτη δύσκολη στιγμή επιλογής προτίμησε τα περισσότερα χρήματα από την ομάδα που τον ανέδειξε. Έαν προτιμούσε τον Παναθηναϊκό παρ όλη την διαφορά στον οικονομικό ο Σπανούλης πλέον θα ανέβαινε κατηγορία και στην ομάδα και στις καρδιές των φιλάθλων της ομάδας. Αλλά οι επιλογές είναι επιλογές και τις περισσότερες φορές μη κατακριτέες.

Τουλάχιστον ο Ολυμπιακός θα είναι σίγουρα πιο ανταγωνιστικός. Γιατί τόσα χρόνια δεν ήταν. Ο Βασίλης Σπανούλης ανήκει στην άλλη πλευρά και θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να ρίξει από τον θρόνο τον αυτοκράτορα της Ευρώπης. Μια χρονιά επιτυχιών δεν αλλάζει κάτι. Η διάρκεια των επιτυχιών θα κάνουν την διαφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις