Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Μεταγραφές


Τι να δηλώσω ως βάζελος; Ότι είμαι περήφανος για τις μεταγραφές μας; Ότι η απόκτηση του Γκοβού είναι η μοναδική προσθήκη που χρειαζόμασταν για να φτιάξουμε το τέλειο σύνολο; Δεν θα δηλώσω περήφανος γιατί γνωρίζω καλά την πραγματικότητα Και προπάντων είμαι φίλαθλος και μετά οπαδός. Η ομάδα χρόνια τώρα υστερεί στην αμυντική της λειτουργία. Δεν υπάρχει από τον Χεντρικσεν και πέρα κάποιος αξιόλογος στόπερ που να κάνει την άμυνα του Παναθηναϊκού απροσπέλαστη Δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να βρούμε έναν αρκετά κοντά στα χαρακτηριστικά του. Το παλεύουμε σε κάθε μεταγραφική περίοδο, σχεδόν βρισκόμαστε μια ανάσα από την απόκτηση του εκάστοτε "Παιχταρά" αλλά στο τέλος πάντα κάτι θα στραβώνει. Άλλοτε η αμοιβή του παίχτη άλλοτε η διάθεση του παίχτη να αγωνιστεί στην Ελλάδα και άλλοτε η αδυναμία των παραγόντων να κλείσουν την μεταγραφή. Δεν γίνετε, δεν είναι δυνατόν πάντα κάτι να κολλάει το θέμα και να καλύπτουμε αυτήν την πολύ κρίσιμη θέση με το κάθε κριτσέπι που μας φέρνουν ως παιχταρά οι μάνατζερ. Ως εδώ. Ξεκινήσαμε φέτος με τον Μπορντόν συνεχίσαμε με Κρις και Γκαλάς και έχουμε φτάσει τώρα στον γλωσσοδέτη Μπουμσονγκ. Άντε και να τον κλείσουμε τον τύπο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχασα τον Γκαλάς για 300 χιλιάρικα και βρήκα κάτι πιο φτηνό και αξιόπιστο από αυτόν;
Συγγνώμη κύριε Τζίγκερ αλλά νομίζω πως ο στόχος σας κάθε φορά που βρίσκεστε στο προσκήνιο είναι να αποδυναμώσετε τον Παναθηναϊκό ή να τον γεμίσετε με μη αξιόπιστους παίχτες ώστε να πάρει πιο εύκολα ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα. Και θα μου πείτε πήρα τον Γκοβού και θα σου πω καλή προσπάθεια να ξεγελάσεις τον κόσμο που ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΚΟΥΤΌΧΟΡΤΟ Ο καιρός λοιπόν θα δείξει τι ακριβώς θα συμβεί στην οπισθοφυλακή του τριφυλλιού και ελπίζω να αποδειχτώ αναξιόπιστος μπλοκέρ.

Ο Ολυμπιακός όντως κάνει και απ ότι βλέπω θα συνεχίσει να κάνει μεταγραφές τρανταχτές και ουσίας. Καλός ο Ιμπαγάσα καλός ο Ρόμενταλ καλός και ο Ριέρα (αλλά όχι και τόσο καλός όσο θέλουν να φαντάζονται οι γαύροι) και ακόμα καλύτεροι οι Γκατούζο και Μπαπτίστα αν τους αποκτήσει. Αναγνωρίζω πως ο κύριος Μαρινάκης έκανε ενέργειες που θα δώσουν την χαμένη αυτοπεποίθηση στους φιλάθλους του Ολυμπιακού και βάζει πλώρη να φτιάξει μια μεγάλη ομάδα αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και τα επόμενα χρόνια. Το θέμα είναι να συνεργαστούν όλοι αυτοί μεταξύ τους και να φτιάξουν ένα καλό σύνολο. Δεν είναι και εύκολα να ξεκινάει μια ομάδα με 6-7 καινούργιες προσθήκες στην εντεκάδα. Οπότε μην απ ορίσετε αν ο Ολυμπιακός την φετινή χρονιά είναι αρκετά μέτριος. Αν δέσουν όμως όλοι αυτοί καλά μεταξύ τους ψάξτε τον δεύτερο.

Η Αεκ όπως πάντα ξεκινάει με τρομερές περγαμηνές αισιοδοξίας και αρμονίας και ότι μπορεί να κάνει μια ομάδα έτοιμη να αγωνιστεί για τον απώτερο στόχο. Στα μισά της περιόδου όμως γίνετε μύλος. Και το ίδιο θα συμβεί και φέτος γιατί η Αεκ είναι η Αεκ και δεν αλλάζει. Δυστυχώς ο Μπαγεβιτς δεν μπορεί να κάνει τα θαύματα που έκανε τα παλιά τα χρόνια. Και οι μισοί παίχτες της Αεκ δεν θέλουν να αγωνίζονται στην Αεκ. Αν και εδώ κάνω λάθος που μακάρι να κάνω λάθος γιατί τρέφω αρκετή συμπάθεια στον κιτρινόμαυρο σύλλογο, θα φανεί στην πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις